""
""

MRĐA ZA SVA VREMENA: Het-trik za deset minuta, to je pošlo za rukom samo još Borovnici! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 29.09.13. | 22:11

Napadač Crvene zvezde ponovio podvig nekadašnjeg asa crveno-belih koji je 1980. tri od svojih pet golova na meču sa Slobodom iz Tuzle dao između trećeg i 13. minuta...

U najboljoj partiji Crvene zvezde ove sezone i najubedljivijoj pobedi nad subotičkim Spartakom (5:0), golgeter crveno-belih Dragan Mrđa upisao se u istoriju najtrofejnijeg srpskog kluba. On je postigao prve golove od povratka na Marakanu, ali ono što je važnije jeste da će njegov het-trik ostati zapamćen kao jedan od najbržih od osnivanja beogradskog velikana.

Momak iz Vršca pogađao je mrežu Spartaka u 11, 18. i 21. minutu. Dakle, za taj poduhvat bilo mu je potrebno svega deset minuta...

Izabrane vesti

Mrđa se na taj način izjednačio sa Zdravkom Borovnicom, nekadašnjim asom crveno-belih, koji je takođe za deset minuta uspeo da upiše tri gola. Bilo je to 1980. godine u pobedi nad Slobodom iz Tuzle od 9:1 na Marakani. On je tada mrežu gostiju zatresao u trećem, osmom i 13. minutu. 

Inače, Borvnica je na tom susretu mrežu Slobode tresao ukupno pet puta...

"Sigurno da mi mnogo znače golovi, kao i svakom napadaču, ali oni na značaju dobijaju tek kada ekipa pobeđuje. Nadam se seriji pobeda u narednim kolima. Smanjili smo razliku na tabeli na tri boda, smatram da je ponovo sve otvoreno i da se ravnopravno uključujemo u borbu za titulu. Već od sutra okrećemo s pripremama za Čukarički", skromno je poručio Mrđa nakon utakmice sa Subotičanima.

(foto: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaDragan MrdjaSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara