"Startna postava u Almatiju"
"Startna postava u Almatiju"

OCENE: Parker je neprijatelj fudbala, Grofova odbrana kuća na promaji

Vreme čitanja: 4min | čet. 09.07.15. | 18:57

Prelazne ocene za Rajkovića, Kataija, pa i Stojanovića i Savićevića...

Startna postava u Almatiju

(Od specijalnog izveštača iz Kazahstana)

Izabrane vesti

PREDRAG RAJKOVIĆ (7) - kod golova Kairata nije ništa mogao. Imao je par odličnih istrčavanja. Zaslužio je prelaznu ocenu, mada je mogao bolje da komunicira sa odbranom, da kao kapiten ispravi dezorjentisanig Mamadua Mbođa i ulije samopouzdanje Marku Petkoviću. Kako bilo, sačuvao je Zvezdu težeg poraza što je primatio i trener Kairata Aleksandar Vajs, koji Rajkovića kroz koju godinu vidi kao najboljeg golmana Evrope. To najbolje govori o utisku koji je ostavio u prve dve utakmice u sezoni.

MARKO PETKOVIĆ (5), do 46. minuta - dugačka pauza ostavila je ozbiljnog traga na izdanje dojučerašnjeg kapitena mlade reprezentacije Srbije. Bio je rizik Miodraga Grofa Božovića koji se nije isplatio. Svestan da će morati da se posveti defanzivi samo na početku je bio istinska ispomoć Idanu Veredu. Pomalo uplašen, izgubio je nekoliko  duela sa Isaelom. Već u 42. minutu Božović je podigao sa klupe Miloša Cvetkovića.

ZORAN RENDULIĆ (5) - Za četiri poluvremena u Zvezdi promenio je tri partnera u centralnom delu odbrane, odigrao je znatno slabije nego beogradski duel. Prilično je kasnio, čak i nije bio siguran prilikom klizećih startova. Morao je da pokaže veći autoritet, posebno jer je naglasio da Gouu nije nikakav bauk.

MAMADU MBOĐ (5) - Ozbiljnu, ozbiljnu lekciju iz sazrevanja dobio je ovaj dobrodušni Senegalac. Pao je na "zadnjicu" posle prvog driblinga Goua... Pokazao je već u tom drugom minutu da i dalje ima mlečne zube. Džabe je kasnije uvaljivao laktove i dobijao vazdušne duele sa direktnim rivalima. Nesigurnost mu se uvukla pod kožu, pa je prvu ozbiljnu šansu bacio pod noge. Još jedna ovakva partija i mogao bi da završi u folderu štopera koji su izgoreli u Crvenoj zvezdi.Mamadu Mbođ

DUŠAN ANĐELKOVIĆ (5,5)  - Više je pucalo po suprotnoj strani. Čak je popularni Džin u prvom poluvremenu bio aktivan u ofanzivi. Ali sve je to nekako delovalo jalovo, jalovo, jalovo... Iako su ga Kazahstanci proglasili najboljim igračem Crvene zvezde na današnjoj utakmici. Ovaj momak već dugo traži sebe i nekadašnju formu.

SAŠA STOJANOVIĆ (6) - Darovao je mirnoću Zvezdinom manevru. Igrao je bez rizika, ali je mogao da odvede meč na drugu stranu udarcem u 22. minutu kada je uzdrmao prečku. Racionalan, ali ne dovoljno kreativan da napravi veću razliku Kasnije je izgubio snagu.

VUKAN SAVIĆEVIĆ (6) - Nije zbog utešnog gola sa bele tačke. Dobio je prelaznu ocenu zahvaljujući dobrom učinku u defanzivi. Zaustavio je anticipacijom nekoliko ozbiljnih kontri, pomagao štoperima. Daleko je to od standarda potrebnog za ozbiljnije rezultate, ali kao da je preležao dugogodišnju melanholiju. Videćemo može li da unapredi formu i bude istinski adut Miodraga Grofa Božvića.Vukan Savićević

IDAN VERAD (5,5) - Ono što je napisano o njemu posle beogradskog duela sada samo može da se prekopira. Ima nešto dobro u tim hitrim nogama krilni fudbaler iz Izraela. Dva puta je konkretno krenuo na gol, ali ponovo se videlo da u njegovim plućima nema dovoljno kiseonika. Nije igrač koji u ovom trenutku može da se ponavlja u oba pravca.

ALEKSANDAR KATAI (6) - Karakterističnim prodorima znao je da osvoji više od pola terena. U ovakavoj ekipi kakva je Crvena zvezda za igrača je sasvim dovoljan kompliment da se oko njega nešto dešava. Bilo je situacija kada je morao ranije da se oslobodi lopte, ali je preuzimao odgovornost, nije se libio da krene u driblinge jedan na jedan.

DŽOŠUA PARKER (5) do 60. minuta - Ovaj dečko je definitivno neprijatelj fudbala. Više ne postoji drugi epitet koji bi opisao partije reprezentativca Antigve i Barbude. Onaj koga je fudbalski obučavao treba da pocepa trenersku diplomu, jer Parker deluje "nehigijenski" i nefudbalski na terenu. Igrač koji prima loptu kao poziv za vojsku ne zaslužuje dres profesionalnog kluba... A da ne pričamo Crvene zvezde.

LUKA JOVIĆ (5) - Nevidljiv. Ne može da mu opravdanje predstavlja podatak da je često bio zaglavljen između visokih štopera domaćina. Bilo je nekoliko ničijih lopti koje je morao da pokupi. Delovao je nekako tromu, i njegov mlitavi presing bio je lako rešiv za odbranu Kairata. Padao je zajedno sa ekipom... Ako ovako nastavi imaće silne muke da sačuva mesto startera

MILOŠ CVETKOVIĆ (5,5) od 46. minuta - Bez konkretnog učinka. Ušao je kad se kraj već nazirao. Iako je igrao poluvreme ovog puta bez ocene.Petar Orlandić

PETAR ORLANDIĆ (-) od 60. minuta - Najbolju stvar na meču uradio je kada je zamenio iritantnog Parkera. Ostalo nije bilo važno.

NENAD GAVRIĆ (-) od 70. minuta - Malo vremena i mogućnosti...

TRENER MIODRAG BOŽOVIĆ (5,5) - Sve možemo da razumemo. I to što je imao malo vremena za pripreme, i što mu je ekipa kasno selektirana... Međutim, za bivše štopere važi decenijsko nepisano pravilo da znaju da poslože odbranu u kratkom vremenskom intervalu. To priznati crnogorski stručnjak nije uspeo... Pao je na prvom ispitu, ali ono pravo ga tek očekuje... Da kao trener Crvene zvezde duguje ozbiljno objašnjenje i izvinjenje što mu se ekipa raspala. Mogao je harizmom da utiče da igrači bar muški poginu.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zoran RendulićVukan SavićevićSrbijaSaša StojanovićPredrag RajkovićPetar OrlandićNenad GavrićMiodrag Grof BožovićMiloš CvetkovićMarko PetkovićMamadu MbođLuka JovićLiga EvropeIdan VeredDžošua ParkerDušan AnđelkovićFK Crvena zvezdaAleksandar Katai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara