Može biti samo jedan!

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.06.18. | 08:57

Za preostalo mesto u Seriji A bore se Čitadela, Frozonone, Venecija i Palermo

Empoli i Parma osigurali su direktnu promociju u Seriju A, a za preostalo mesto vlada prava jagma. Bari i Peruđa su otpisani posle četvrtfinalnih duela, a u polufinalu plej-ofa za mesto u najjačem rangu u Italiji bore se Čitadela i Frozinone, odnosno Venecija i Palermo. Prvi mečevi na programu su večeras, dok su revanši zakazani za četiri dana.

U prvom meču doigravanja snage će odmeriti Čitadela, koja je u prethodnoj rundi eliminisala Bari, i Frozinone, koji je usled osvojenog trećeg mesta u ligaškom delu prvenstva tek sada uključen u plej-of. Ekipa sa severa okončala je šampionat sa šest bodova manje od večerašnjeg rivala, od koga je poražena u oba ovosezonska duela. Osim toga, Frozinone nije osetio gorčinu poraza u susretu sa Čitadelom na prethodnih 12 dvoboja. Podatak koji mora da brine domaćina, koji je u finišu popravio formu, o čemu svedoči podatak da je već devet mečeva bez neuspeha.

Izabrane vesti

Kanarinci nisu bili miljenici sreće, jer su samo zbog slabije gol-razlike od drugoplasirane Parme ostali kratkih rukava u prvenstvenoj trci za direktnom kartom za Seriju A. Da sve bude još tragičnije, Frozinone je u poslednjem kolu imao priliku da pobedom na Fođom dođe do željene pozicije, ali je minut pre kraja utakmice primio gol za izjednačenje i potom se našao na trećem mestu. Dramatičan završetak ligaškog dela morao je da ostavi traga na ekipu, pa će Kanarinci biti na velikom ispitu protiv tima koji je željan osvete.

U drugom meču plej-ofa koplja ukrštaju Venecija, koja je u četvrtfinalnom duelu lagano izbacila Peruđu, i Palermo, koji je ligaški deo sezone završio na četvrtom mestu. Ove sezone tim Filipa Inzagija isprašio je rivala sa Sicilije sa 3:0 na svom terenu, dok na Renco Barberi nije bilo pogodaka. Upravo na toj činjenici, ali i nedavnom trijumfu nad Peruđom kod kuće, Venecija bazira visoke ambicije vezane za prvi susret polufinala. Inače, ekipa sa Pjerluiđi Penca bila je jedno od najprijatnijih iznenađenje tokom sezone, pošto je prošle godine bila trećeligaš, a ove konstantno bila u vrhu Serije B.

Ako se za Veneciju nije očekivalo da bude u najužem krugu favorita za mesto u elitnom italijanskom rangu, za Palermo sigurno jeste. Radi se o ekipi koja je protekle sezone igrala Seriju A, i koja je po kvalitetu igračkog kadra trebalo da već osigura promociju. Ipak, skupo ju je koštao poraz upravo od Venecije krajem aprila, ali i dva remija na Siciliji protiv Barija i Čezene. Sve to se dogodilo u poslednjih pet kola prvenstva, pa je sada biti ili ne biti za momke Roberta Stelonea.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 18:30 1021 IT2PF Cittadella - Frosinone ds 1X 1,35
Sre 21:00 1036 IT2PF Venezia - Palermo kmb 1X&0-3 1,50
Ukupna kvota2,03

ITALIJA 2, PLEJ-OF - POLUFINALE

Sreda
18.30: (2,65) Čitadela (2,95) Frozinone (2,75)
21.00: (2,50) Venecija (2,85) Palermo (3,05)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Serija Bsportsko klađenjePalermoVenecijaCitadelaFrozinone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara