""
""

Mora se uraditi sve kako bi ABA liga dobila tretman koji zaslužuje

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.01.16. | 08:00

"Na sastanku kome su prisustvovali komesar Aleš Kamnikar i predsednik Sudijske komisije ABA lige j.t.d. Branko Jovanović, u izuzetno konstruktivnoj atmosferi, zaključeno je da menadžment lige i svi klubovi moraju da ulože maksimalne napore kako bi se rad Sudijske organizacije podigao na najviši mogući nivo", stoji u saopštenju

Istorijska sednica Skupštine ABA lige održana je u petak popodne u hotelu Kraun Plaza u Beogradu. Istorijska, jer su se na njoj po prvi put našla sva odgvorna lica u regionalnom takmičenju - počev od klubova, preko rukovodećih kadrova, do komesara lige Aleša Kamnikara i predsednika Sudijske komisije Branka Jovanovića, koji su se po prvi put pojavili za istim stolom sa klubovima otkako je nova ABA liga nastala. 

Izabrane vesti

>> Eto, može da se Srbi slože: Želimo pošteno suđenje do kraja Jadranske lige!

>> Pozadina hitnog sastanka u Sazonovoj: Za koga sude sudije na Jadranu?

>> Slovenački klubovi udaraju kontru: Za fer suđenje, ali bez pritisaka!

Tema višesatnih razgovora - nezadovoljstvo suđenjem i zahtev da se obezbedi fer i korektno suđenje svim članovima lige do kraja šampionata. A evo i šta je sve zaključeno na sastanku.
"Na Skupštini ABA j.t.d. lige, održanoj 15. januara 2015. godine u Beogradu, donet je niz zaključaka koji imaju za cilj dalje unapređenje rada Sudijske organizacije i održavanje maksimalne regularnosti takmičenja.

Na sastanku kome su prisustvovali komesar Aleš Kamnikar i predsednik Sudijske komisije ABA lige j.t.d. Branko Jovanović, u izuzetno konstruktivnoj atmosferi, zaključeno je da menadžment lige i svi klubovi moraju da ulože maksimalne napore kako bi se rad Sudijske organizacije podigao na najviši mogući nivo.

Sa tim ciljem, Skupština ABA j.t.d. lige je ukazala na dalju izgradnju sistema u kome će se izbeći svako preklapanje odgovornosti u radu i obavezama u okviru Sudijske organizacije, kao i neophodnost bliže saradnje sa nacionalnim Savezima i evropskim organizacijama.

Skupština je takođe razmotrila trenutnu situaciju u evropskoj klupskoj košarci i zaključila da se kroz koordinaciju sa svim košarkaškim subjektima mora uraditi sve kako bi ABA liga j.t.d. imala tretman koji zaslužuje", stoji u saopštenju.

>>>> MOZZART Sport pratite i na našoj novoj Fejsbuk stranici <<<<


tagovi

SrbijaFK PartizanJadranska ligaFK Crvena zvezdaAleš Kamnikar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara