"Hamilton je pobedio na krilima srećnih okolnosti"
"Hamilton je pobedio na krilima srećnih okolnosti"

Montrealski boj: Hamilton i Rozberg na krv i nož protiv Red Bula

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.06.16. | 10:04

„Glavna pretnja nam stiže od Red Bula i toga moramo biti svesni“, kaže Toto Volf, glavešina Mercedesa

Hamilton je pobedio na krilima srećnih okolnostiPetlovi se šepure! Mercedesovim vozačima naređeno je da odstupanja u Kanadi nema. Niki Lauda i Toto Volf su se složili da je sa igrom završeno, te da dominacija štutgartske ekipe zavisi od kontinuiranog razvoja, ali i od maksimalnog angažovanja oba vozača.

Trenutno sve to Danijelu Rikardu iz Red Bula liči šepurenje pošto smatra da on i Verstapen u Montrealu mogu izbiti u prvi plan već na kvalifikacijama.
„Znam sam da moram brzo da zaboravim na Monako, vratim se na stazu i pregazim taj osećaj u Kanadi. Videćete u Montrealu isti potencijal kao i na predhodnoj trci, jer nastavljam u istom ritmu i nikome neću dozvoliti da mi stane na put“, kaže Daniel Rikardo, koji je predhodnih dana besneo zbog spore reakcije Red Bulovih mehaničara koja je Hamiltonu bukvalno otvorila put do pobede.
„Pobedili smo na čistu sreću u Monaku. To se ne sme ponoviti i u Montrealu. Glavna pretnja nam stiže od Red Bula i toga moramo biti svesni“, kaže Toto Volf i potvrđuje vesti koje danima pristižu iz tabora Red Bula, a tiču se sve boljih performansi njihovog bolida sa novim Reno agregatom.

Izabrane vesti

Ako je uopšte pristojno davati ocene Red Bulovog napredka, i Mercedesove konstantne stabilne uloge u Formuli 1 čini se da u eri štutgartske dominacije nismo imali više uzbuđenja i tehničke konkurentnosti između dve ekipe. Dobre krugove sada imaju Rikardo i Verstapen pa ne treba da čudi ako se u Montrealu dogodi da se jedan od Red Bulovih bolida nađe u prvom startnom redu.

To je ono što plaši ljude u Mercedesu, a znaju li oni šta je Red Bul skuvao za i onako dobru šasiju pitanje je na koga je teže odgovoriti. Verstapen je doduše rekao da je sa novim motorom znatno brži po krugu, ali da li je to dovoljno za brzinu koja će nadmašiti vodeću ekipu šampionatu ostaje da vidimo na stazi. Ako je po angažovanju u Monaku, onda su Mercedes i Red Bul konačno na startnoj liniji koja garantuje konkurentnost obe ekipe na stazi.

Da se ne lažemo, znaju to i u Mercedesu i zato je vozačima nemačke ekipe naređeno da učine sve što je potrebno kako bi Mercedes odtao gazda najbržeg cirkusa.  

 (Foto:Action Images)


tagovi

Toto VolfNiko RozbergMaks VerstapenLuis HamiltonFormula 1Daniel Rikardo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara