"Hiroši Kijotake"
"Hiroši Kijotake"

Monćijev poslednji biser za kraljicu Andaluzije: Liga šampiona umesto Cvajte (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 07.06.16. | 13:48

Prvo pojačanje za novu sezonu vredno je 6.500.000 evra

Hiroši KijotakeOstalo je samo da posao bude i zvanično potvrđen. Ali o njemu se piše već dugo, a mediji u Nemačkoj i Španiji pišu da je sada i zvanično gotovo. Ljudi iz Hanovera navodno su potvbrdili: Hiroši Kijotake će se za 6.500.000 evra preseliti u Sevilju i postati prvo pojačanje kluba sa stadiona "Sančez Pishuan" za narednu sezonu.

Ujedno i prvo otkako je ulogu sportskog direktora napustio čuveni Monći, čovek koji je mudrim potezima na fudbalskoj pijaci reformisao klub iz Andaluzije i doneo mu, između ostalog, pet pehara za osvajača Lige Evrope. Ujedno i finansijsku stabilnost. Jer niko kao Monći nije umeo da kupuje tako jeftino, a prodaje toliko skupo.

Izabrane vesti

Monći je pre četiri dana obelodanio da ide iz Sevilje, jer mu je potreban predah, ali zna se da je Kijotake bio njegov pik. Reč je o ofanzivnom veznom Hanovera, koji se tako spasao igranja u Cvajti, jer je prošle sezone izgubio prvoligaški status. Pre tri godine isto mu se desilo i u Nirnbergu. Hanover ga je tada platio 4.300.000 evra, a Sevilja tek nešto više.

Doduše, Japancu je već 26-godina, a cena će svakako rasti u Primeri. Uostalom, ona i jeste ovako niska jer je tako bilo propisano otkupnom klauzulom. Prošle sezone Kijotake je u dresu Hanovera postigao pet i namestio još šest golova.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSeviljaPrimeraNemackaHiroši KijotakeEvropaBundesliga 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara