""
""

Monako u 95. minutu našao lek za otrov iz Remsa! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.02.14. | 22:36

Tek u petom pokušaju u poslednjih godinu i po dana Kneževi su uspeli da nađu način da savladaju tim sa severa Francuske i to posle prave drame

Godinu i po dana je Rems bio otrov za Monako i činilo se da se ni večeras ništa neće promeniti. Tim sa severa Francuske je bio na pragu senzacije na stadionu Luj II, ali je u bukvalno poslednjim sekundima meča Kurzava uz mnogo sreće postigao pobedonosi gol za Kneževe i skinuo prokletstvo Remsa - 3:2!

Izabrane vesti

Prošle godine u drugoligaško karavanu, Mrem je u oba meča savladao Monako. Ni više milionska ulaganja i dovođenje superzvezda prošlog leta nisu pomogla Kneževima da u prvom delu sezone nađu lek za Rems. U Remsu je bilo 1:1, da bi na istom stadionu domaćin eliminisao favorizovane goste i iz Liga kupa Francuske (1:0).

I večeras je sve mirisalo na još jedno iznenađenje Remsa. Goste su sekundi delili od velikog boda u Kneževini… Monako je poveo u sedmom minutu kada je Žermen sjajno skočio na prvoj stativi posle kornera i zakucao loptu u mrežu Remsa. Ali, je tada na scenu stupio 25-godišnji vezista Remsa, Prins Onijanž. U 53. minutu je izjednačio posle kontranapada kada je “otresao” iskusne Monakove štopere Abidala i Karvalja i rutinski matirao Subašića.

Radost domaćim navijačima je vratio Tulalan udarcem sa ivice šesanesterca kada je lopta odskočila pred golmanom Plasidom i prevarila ga. Međutim, Onijanž je još jednom servirao gorku pilulu domaćim navijačima. Subašić je zaplivao u praznu, Kurzava nije dobro procenio let lopte i Onijanž je pogodio nebranjenu mrežu.

Kada je izgledala da je sve gotovo i da će Rems još jednom ostati neporažen protiv skupocenog tima Monaka, Džejms Rodrigez je došao u dobru priliku za udarac u 95. minutu. Šutirao je po zemlji i pogodio stativu. Lopta se odbila pravo na nogu Kurzavi koji se ubacio iz drugog plana i pogodio prazan gol, iskupivši se za kiks kog drugog gola Remsa.

Monako ostaje na dva boda od lidera PSŽ, a mladi Kurzava nastavlja da postiže važne golove iako mu to kao defanzivcu nije primarni posao…

LIGA 1 - 26. kolo

Petak:
Monako - Rems                3:2 (1:0)
/Žermen 8, Tulalan 64, Kurzava 90+5 - Onijanž 53, 71/

Subota:
17.00: Marsej - Lorijan
20.00: Bastija - Sent Etjen
20.00: Bordo - Evijan
20.00: Gengan - Nica
20.00: Monpelje - Ajačio
20.00: Valensijan - Sošo

Nedelja:
14.00: Tuluz - PSŽ
17.00: Nant - Ren
21.00: Lil - Lion


tagovi

EvropaŽeremi TulalanValer ŽermenRemsPrins OnijanžMonakoLiga 1Lajvin KurzavaFrancuska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara