Momci, svaka čast, ali Fener uzima kup

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.05.18. | 14:34

Ahisar je totalni autsajder u finalu, iako je napravio veliko iznenađenje eliminacijom Galatasaraja

Večeras ćemo saznati ime novog osvajača turskog kupa, to jest naslednika Konje. Meč se održava na obali reke Tigar u prestonici turskog Kurdistana Dijarbakiru. Što se tiče međusobnih obračuna, treba imati na umu da je na šest od poslednjih sedam došlo UG 3+, kao i da je Ahisar slavio na dva prethodna dvoboja. 

Družina koju trenira Okan Buruk eliminacijom njegovog bivšeg kluba Galatasaraja (u prethodnoj rundi) napravila je najveći uspeh u nepunih pola veka postojanja. Međutim, Akhisar je totalni autsajder u ovom finalu Kupa koje se igra u Dijarbakiru. Fenerbahče bi trebalo lagano da uzme ovaj trofej.

Izabrane vesti

U redovima Kanarinaca rešeni su da napadnu pehar.
"Želimo da osvojimo ovaj trofej. Ovo je još jedno finale u nizu, ako uzmemo u obzir mrtvu trku u prvenstvu. Ahisar nas je savladao dvaput ove sezone i neće nam biti lako. Ipak, idemo na trijumf, gladni smo trofeja", kaže trener Fenerbahčea Ajkut Kodžaman. 

Mnogo buke izazvali su neredi na polufinalnom okršaju između Bešiktaša i Fenerbahčea, koji je prošao dalje nakon što se Crni orlovi nisu pojavili na terenu. Prekinuti meč je bio prepun tenzija. Bešiktaš je nakon pola sata igre ostao bez Pepea, a situacija je eskalirala u drugom poluvremenu nakon brojhnih protesta gostiju. Prvi meč je okončan rezultatom 2:2.
"Bešiktaš je napravio tešku odluku. Ja više volim da izgubim nego da pobedim na ovakav način. Nije bilo lepo, nije bilo prijatno, ali ostavili smo to iza sebe i vreme je da krenemo dalje. Zaslužili smo ovo finale, želimo da pobedimo, nema poente vraćati se u prošlost. Koncentrisani smo na sadašnjost, a to je finale", kazao je Kodžaman

Ahisar će oslabljen ući u ovaj meč, pošto su suspendovani prvi golman Milan Lukač, nekadašnji čuvar mreže Partizana, i Ukrajinac Jevgen Seležnjov, koji je ove sezone dao devet golova.

Pravdu će deliti Džunejt Čakir.

Foto: Action Images


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara