""
""

Mogu da budu nadigrani, ali moraju da pobede: Nemačka - stvarno najbolja! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.07.17. | 21:52

Panceri trijumfom nad Čileom prvi put u istoriji osvojili Kup konfederacija - 1:0

To su jednostavno - Nemci! Mogu da na turnir dođu sa kombinovanim, da ne kažemo drugim timom. Mogu da budu u podređenom položaju više od pola sata. Mogu svašta, ali moraju da pobede.

Posle prošlogodišnjeg Mundijala Panceri su trijumfom nad Čileom su večeras osvojili Kup konfederacija, poslavši nedvomsmislu poruku ostatku fudbalske planete: „Pazite se, nameravamo na svetskom prvenstvu u Rusiji da vas sve izgazimo“.

Izabrane vesti

Čileanci su ostavili lep utisak, ali zlatne medalje namenjene pobednicima Kupa konfederacija završile su na trofejnim vratovima izabranika Joakima Leva - 1:0.

Početak meča nagoveštavao je da će borbena ekipa iz Južne Amerike neće dozvliti da bude pregažena od strane nemačke čizme. Ređale se se šanse ispred Ter Štegena. Najbolji igrač Čilea Aleksis Sančez je promašio ono što se ne promašuje, zujalo je sa svih strana pred nemačkim golom... Ali. Onda smo videli zašto ova generacija fudbalera Nemačke ima tu crtu lakoće pobeđivanja.

Sačekao je Elf da nabrijani Čileanci postanu žrtve svog tempa i praktično se samoubiju. Kako je samo pogrešio Diaz u 20.minutu. Napravio je kontakt više, komplikovao, dozvolio Verneru da mu uzme loptu i onda nesebično posluži Štindla za - mat.

Imali su u prvom poluvremenu Čileanci 12 šuteva ka golu reprezentacije Nemačke, ali je Elf imao vođstvo. Nisu Nemci blistali na ovom meču, daleko od toga, ali videlo se da poseduju raznovrsno oružuje. Kad je trebalo da se brane - branili su se. Kad je trebalo da spuste tempo igre - spustili su. Sve u službi rezultata i želje da prvi put osvoje Kup konfederacija.

Nemačka je pripitomila napade Čilea u drugom poluvremenu. Južnoamerikanci nisu bili tako opasni, tražili su u jednoj situaciji penal. Međutim, srpski arbitar Milorad Mažić gotovo perfektno je odsudio meč.

Neće imati mnogo razloga da traže alibi Čilenci. Dobro su igrali, u finišu su krenuli na sve ili ništa.

Kakvu je samo priliku promašio Sagal. Svemu je prethodila odlična asistencija Puća, Sagal je bio na šest metara od gola, ali je šutirao visoko. Sjajno je pokušao i Sančez iz slobodnog udarca u zaostavnom vremenu, ali je Ter Štegen ostao pribran.

Ostaće zabeleženo da su Čileanci bili bolji u svim statističkim paramtrima, osim u jednom - broju postignutih golova.

Nemačka je sila.

 


 

(Foto Action Images)


tagovi

Timo VernerNemackaMark Andre Ter ŠtegenJoakim LevGeri MedelEvropaČile

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara