""
""

Mister, ajmo malo o Barsi: Proradio je ego velikih zvezda!

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.03.17. | 12:42

„Sad su prvi favoriti za osvajanje Lige šampiona“, kaže Radomir Antić, uz pohvale Enrikeu i kritike Emeriju

Radost života. I pobeda fudbala. Štagod mislili o njima, igračima Barselone - kapa dole!

Skida je i Radomir Antić, naš znameniti trener, oduševljen načinom na koji su se Katalonci probili u četvrtfinale Lige šampiona. Jeste, samo 20 sekundi ih je delilo od eliminacije, ali na osnovu svega viđenog pre dve večeri na Nou Kampu to bi bilo nezasluženo.

Izabrane vesti

Otuda i oduševljene reakcije nekadašnjeg selektora Srbije prizorima iz Barselone.
Kad ste poslednji put videli da se Mesi raduje golu? Jasno vam govori koliko njemu znači ovaj trijumf“, podsćea Antić u razgovoru za Blic na slavlje Argentinca i egzaltiranih navijača posle gola Serđija Roberta u petom minutu nadokande vremena revanša sa PSŽ-om.

O meču:
Bili smo svedoci istorijske utakmice, a sve je nagoveštavalo da će se na Nou Kampu dogoditi pravo čudo. Da je napao Barselonu, PSŽ bi igrao u četvrtfinalu. Rekao sam posle 4:0 u Parizu da Mesi, Nejmar i Suarez ne dozvoljavaju da ih otpišete. Ego velikih zvezda je proradio na ovom meču“.

O junaku, Serđiju Robertu:
On je jedini izdanak Barselonine škole u ovom trenutku. Celu sezonu igrao je na poziciji desnog beka, a do pobedonosnog gola je došao po desnoj strani“.

O treneru i jednog i drugog tima:
„Iz bajke bih izdvojio Luisa Enrikea, jer je u poslednje vreme bio žestoko kritikovan, a ovim trijumfom je uspeo da ispiše istoriju fudbala. S druge strane, Unaj Emeri imao je priliku da napadne Špance, jer mu je prednost od četiri gola to dozvoljavala. U prvom delu nisu ni prešli centar, iako imaju igrače koji mogu da iskoriste prostor“.

I za kraj, o završnici Lige šampiona:
Definitivno je sada Barselona prvi pik za osvajanje, ali ima i drugih timova koje ne bismo smeli da otpišemo. Dortmund je pregazio Benfiku sa četiri gola, Bajern je dao deset Arsenalu, Real čak šest Napolitancima. Videćemo i jak Atletiko protiv Leverkuzena, Juventus je donekle jednom nogom već prošao Porto, biće borbe između Monaka i Mančester Sitija, ali i između Lestera i Sevilje. Kako u domaćim šampionatima, tako i u najelitnijem evropskom takmičenju, timovi imaju uspone i padove. Glavni razlog za veliki broj postignutih golova je što ekipe igraju na sve ili ništa, karte su otvorene i svi žele u narednu fazu. Biće odličnih mečeva i u četvrtfinalu“, zaključio je Radomir Antić.

Ništa dodati. Mister je to.

(FOTO: Action images, Star sprot)


tagovi

ŠpanijaRadomir AntićPrimeraLiga šampionaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara