""
""

Mirkov: Biće mrtvih ako država ne reaguje, Bogdanov je pozitivan primer (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.04.15. | 11:43

"Tako bi trebalo sve vođe navijača da rade, da smiruju svoje sledbenike“, kazao je komesar za bezbednost FSS

Milivoj Mirkov, komesar za bezbednost FSS-a koji je u subotu po podne molio policiju da se 148. večiti derbi ne odigra, kaže da celu noć nije spavao. Razmišljao je o svemu što se dogodilo i javilo mu se da će, ukoliko ovoga puta država ne reaguje, sledeći put biti mrtvih.  
„Celu noć nisam spavao. Gledam snimke napada na policiju, međusobne tuče navijača, razbijene glave, krv na sve strane... Stalno mi je u glavi pitanje kome treba takav derbi? Država mora pod hitno da reaguje, u suprotnom ćemo, plašim se, na sledećem meču Zvezde i Partizana imati mrtvih“, rekao je Mirkov za Alo.

Komesar za bezbednost FSS dodaje da Zvezda i Partizan nisu krivi, a ni policija, jer je sve urađeno po pravilima. Bio je najglasniji da se derbi odloži, ali...
„Ne odlučujem ja, već samo u dogovoru sa delegatom i sudijama dajem predloge. Procena je bila da se meč odloži, odmah posle prvih incidenata. To je bio pravi rat! Odloženi derbi je mogao da bude odigran bez publike. Međutim, policija je davala konačnu reč...“.

Izabrane vesti

Delije se se smirile tek kada im je to “naredio” Ivan Bogdanov.
„To je pozitivan primer. Tako bi trebalo sve vođe navijača da rade, da smiruju svoje sledbenike“.

Postoji bojazan da dešavanja sa poslednjeg derbija mogu da utiču na odluko o kazni za slučaj “dron” na meču sa Albancima.
„Možda su oni i čekali derbi da vide dešavanja, da potvrde neke svoje stavove. Vidite, nikome ne trebaju ovakvi navijači, UEFA to neće dozvoliti. Sve će nam se ovo obiti o glavu, pre ili kasnije. Dok ne rešimo slučajeve ’Đenova’ i ’dron’, bićemo u nemilosti čelnika evropskog i svetskog fudbala“, zaključio je Mirkov.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaFK PartizanMilivoje Mirkovivan bogdanovFK Crvena zvezda148. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara