"slavlje Maurisija"
"slavlje Maurisija"

Miriše na titulu posle 16 godina: CSKA je već daleko, samo je Zenit Spartakova konkurencija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.11.16. | 17:55

Brazilac Maurisio doneo pobedu u Groznom

slavlje MaurisijaIdealan trenutak za prvenac u dresu moskovskog kluba. Brazilski štoper Maurisio (u Moskvi igra na pozajmici iz Lacija) iskoristio je odlično ubacivanje Kvinsija Promsa iz kornera u 27. minutu i Spartaku doneo tri velika boda sa gostovanja kod Tereka u 15. kolu ruskog prvensta.

Velika, jer je omraženi gradski rival CSKA posle remija sa Rubinom sada celih 11 bodova iza Narodnog kluba. Zenit je na minus šest s tim da ima utakmicu manje, ali i nimalo lak zadatak na gostovanju kod petoplasiranog Krasnodara.

Izabrane vesti

Međutim, ništa lakše nije bilo ni Spartaku u Groznom. Ali uspeo je da u izuzetno ujednačenoj i otvorenoj utakmici stigne do cilja, pa se sada već čini da je Spartak zaista zreo za titulu koju je poslednji put prigrlio sada već davne 2001. dok su se prvenstva u Rusiji još igrala u jednoj kalendarskoj godini.

U međuvremenu se mnogo toga promenilo. U međuvremenu su CSKA i Zenit postali dominantni. Ali Masimo Karera ove jeseni čini čuda sa Spartakom. Zenit će sutra biti na velikom ispitu.

Fenjeraš Krila Sovjetov na strani i Rubin kod kuće. Protivnici Spartaka u dva preostala jesenja kola. Dočekaju li zimu na prvom mestu sve je moguće.

Premijer liga, 15. kolo:

Petak:

Ufa - Orenburg 1:0 (1:0)
/Vanek 39/

Subota:

Amkar - Arsenal Tula 1:0 (1:0)
/Prokofjev 7/

CSKA - Rubin Kazanj 0:0

Lokomotiva - Ural 1:1 (0:0)
/Pejčinović 85 - Fidler 90+2/

Terek - Spartak 0:1 (0:1)
/Maurisio 27/

Nedelja:

12.00: Krila Sovjetov - Tom Tomsk
14.30: Rostov - Anži
17.00: Krasnodar - Zenit

(FOTO: Screenshot)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara