"Miomir Kecmanović"
"Miomir Kecmanović"

Miomir Kecmanović - vladar juniorskog tenisa prelazi u profesionalce

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.12.16. | 15:29

Najbolji mladi teniser sveta uskoro počinje s takmičenjem na ATP turu, pa je vreme da nešto više saznamo o potencijalnom nasledniku Novaka Đokovića

Miomir KecmanovićMiomir Kecmanović je "prešao igricu" kada je juniorski tenis u pitanju i sada gleda napred. A ispred njega je ATP, profesionalizam, ozbiljna igra i još ozbiljniji igrači i lova.

Mladi Beograđanin, koji je u nedelju postao tek treći u istoriji koji je odbranio titulu na prestižnom Oranž boulu, a prvi nakon Endija Rodika i Dominka Tima koji je odneo pehare i sa turnira "Edi Her" i sa Oranž Boula, dominira svetom juniorskog tenisa završivši ovu sezonu kao ubedljivo prvi. Jasno je da je vreme za "pravu stvar".

Izabrane vesti

"Zaista veliki uspeh, srećan sam. Ipak, znao sam da ću godinu završiti na prvom mestu, tako da nisam dao baš sve od sebe na Oranž Boulu. Prosto sam igrao kako mogu i koliko trenutno mogu, uživao u tenisu i pobedio! Srećan sam i zadovoljan, ali videćemo kako će ići sledeće godine kada pređem u profesionalce. Onda me pitajte kako se osećam", izjavio je Kecmanović koji stilom igre, pre svega taktičkim nadmudrivanjem sa osnovne linije, podseća na Đokovića sa kojim je u kontatu i ponekad trenira.

Sa Dejvis kup timom Srbije (prvi s desna)Miomir, koji je već imao iskustva rada sa našim Dejvis kup timom je pod pokroviteljstvom marketinške kompanije IMG, sa kojom sarađuju i Đoković i Jelena Janković. Pre tri godine se preselio na Floridu, tačnije u Bredenton da trenira na tamošnjoj akademiji koju vodi čuveni Nik Bolitijeri, a koja je izrodila veliki broj teniskih šampiona, kao što su sestre Vilijams, Monika Seleš, Marija Šarapova, Jelena Janković, Andre Agasi, Džim Kurijer, Kei Nišikori i mnogi drugi. Mladi Srbin već ima i jak sponzorski pul u kojem su Najki (obuća i odeća) i Babolat (reket). Treneri su mu naš čovek, Marko Jovanović i Puljanin Miro Hrvatin.
"Miomir je često dolazio kod nas u Pulu, a onda je jednom rekao da želi da postane prvi na svetu i da je spreman na sve! To je zaista bilo neverovatno za klinca od devet godina! Od onda sarađujemo. Inače, on raste iz dana u dan i sve je bolji, Već je dostigao nivo profesionalaca, ruke su mu veoma, veoma brze. I sve su brže!", pohvalio je svog štićenika Hrvatin.

 

Da podsetimo, srpski teniseri su se sa Oranž boula, jednog od najprestižnijih turnira na svetu vratili sa dve titule, jer je pored Kecmanovića, Olga Danilović slavila u dublu.


tagovi

Miomir KecmanovićNik BolitijeriNovak ĐokovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara