""
""

Miodrag Ješić: Nije Partizan toliko jak koliko je Zvezda slaba

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.01.13. | 23:08

"Realno, poslednjih godina crveno-belih nema nigde", kaže bivši trener kluba iz Humske

 

Izabrane vesti

Svaka čast za petogodišnju dominaciju, ali Miodrag Ješić svom bivšem klubu savetuje da ne leti u oblake, jer smatra da uspesi Partizana nisu samo plod dobrog rada u Humskoj, već i katastrofalnog poslovanja u Ljutice Bogdana.
"Rekao sam do i pre dve ili tri sezone, mada su me možda neki pogrešno shvatili. Ali, da ponovim: Partizan je poslednih pet titula osvojio ne samo zato što je najkvalitetniji, već zato što Crvene zvezde u tom periodu nema nigde. Jednostavno, Zvezda poslednjih godina nije ravnopravan konkurent Partizanu", iskreno će Ješić u izjavi srpskim izveštačima sa priprema u Antaliji.

Svako ko objektivno sagleda stvari shvatiće da je povratnik na klupu sofijskog CSKA u pravu. Ali, ima li šanse da se Zvezda posle turobnih godina vrati u igru?
"Nešto se desilo prošle jeseni kada je Robert Prosinečki bio tu i doveo neke igrače. Sada su možda i najbliži Partizanovom nivou, ali mislim da smo još najkvalitetniji. Uostaom, Partizan je na pravom putu da osvoji i šestu titulu za redom. To bi moralo da se desi, a ako uprava zadrži ovaj tim verujem da bi sledeće sezone moglo da se uradi i nešto više u Evropi", komentariše Ješić.

Pitanje je koliko je to realno, ozirom da smo navikli da golobradi mladići još prerano odlaze. Sada je na redu Lazar Marković čiji je odlazak u Čelsi samo pitanje trenutka.
"Lazar je vanserijski talenat, pa i više od toga. Biser! Ali ima Partizan još mkadih igrača koje bih rado video kod mene u CSKA, a koji će sigurno skrenuti pažnju na sebe. Ne bih sada sve da ih imenujem, da nekog ne zaboravim, pa da se naljuti. Činjenica je, međutim, da je Partizanova fabrika talenata neprikosnovena".

I za kraj reč-dve o novom angažmanu u Sofiji.
"CSKA kao najveći klub u Bugarskoj želi da se vrati tamo gde mu je mesto - na vrh. Neće biti lako, nije lako juriti dva odmakla rivala (Liteks i Ludogorec), ali u klubu su gladni trofeja, iako imaju već pregršt titula. Uostalom, podsetiću da smo im mi 2005. godine doneli jubilarnu, 30. po redu i prišili treću zvezdicu na dres. Nadam se da ćemo i sada uspešno sarađivati", zaključio je Ješić.

Piše: Dejan Stanković
dejan.stankovic@mozzartbet.com


tagovi

Antalija 2013FK Crvena zvezdaCSKA SofijaLazar MarkovićMiodrag JešićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara