""
""

Milosavljević od junaka do tragičara! Kinsijeve trojke malo za pobedu u Zagrebu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.12.13. | 20:55

Crno-beli u neizvesnoj završnici ispustili pobedu protiv Cedevite (65:68)

Opet igra živaca, ovoga puta umesto crno-belih u Zagrebu se raduje Cedevita! Za razliku od prošle godine, kad je u odlučujućem duelu za plasman na završni turnir napravio spektakularan preokret, Partizan je manjkom koncentracije u poslednjim sekundama propustio šansu da napetu utakmicu uvede u produžetak, pa je u Domu sportova pretrpeo drugi vezani poraz na gostujućim parketima Jadranske lige (65:68) i dozvolili hrvatskom predstavniku da se skorom 9:4 izjednači sa njim na deobi druge pozicije regionalnmog takmičenja.

Mada je minut i 20 sekundi pre kraja vodio 59:58, pa jurio izjednačenje koje je stigao trojkom sa osam metara Dragana Milosavljevića, upravo je kapiten Parnog valjka šest sekudni pre kraja, pri rezultratz dozvolio da mu istekne predviđenih pet sekundi za ubacivanje lopte u igru, posle čega je domaćin sa penala otišao na bezbednu udaljenost.

Izabrane vesti

U meču u kome je za beogradski sastav prvi put od povrtka zaigrao Milenko Tepić, crno-beli su uspeli tri puta da nadoknade ogromanu prednost protivnika. Na kraju prve deonice gubili su 12, završetkom treće deset, početkom četvrte sedam poena i bez obzira na to što im je polazilo za rukom da igraju u egalu, nisu uspeli da u glavnom gradu Hrvatske naprave podvig nalik prošlosezonskom.

A bili su blizu. Pogdili su sedam trojki (Kinsi i Milosavljević po tri, jednu Lovernj), minut i 20 sekundi pre kraja poveli prvi put posle početnih 5:4 (59:58), da bi Nolan Smit kombinacijom tri poena (koš i bacanje), a i Rej, ali je na sve pogotke Zagrepčana odgovorio Kinsi trećom trojkom, a posle novih poena domaćina uzvratio Milosavljević sa osam metara. Nije vredelo...

Partizan je loše otvorio meč što je rezultiralo da u poslednjem minutu prve četvrtine ima zaostatak od čak 12 poena (9:21). U tim trenucima, crno-bele je u igri održavao Dejan Musli, ubacivši osam poena (pri tom, šutirao bez promašaja) i pokupio tri lopte, što je brzo dovelo goste na pristojnih minus četiri, krajem prve deonice (17:21)

U prvom delu ništa nije funkcionisalo u napadu Partizana, Bogdan Bogdanović za 15 minuta provedenih na parketu nije uspeo da pogodi cilj (tri promašaja za tri poena), ali je uoči odlaska na pauzu Milenko Tepić prvim košem od povrtka u Humsku, zatim kombinacijom dva plus jedan, uz kvalitetnu odbranu poslednjeg napada spustio razliku na podnošljivih 31:34

Razigrani Tarens Kinsi je serijom pogodaka (od čega dve trojke) omogućio gostima priključak (47:47), Bogdanović prvim poenima na utakmici doneo prvi vođstvo posle 37 minuta, ali su košarkaši Cedevite bili koncentrisaniji u završnici.

-------------------------------------------------------------------

CEDEVITA – PARTIZAN 68:65 (21:17, 13:14, 19:18, 15:16)

Dom sportova u Zagrebu
Gledalaca: 3.200
Sudije: Pukl, Boltauzer, Majkić

Cedevita: Mazalin -, Zubčić 3, Ramljak 12, Babić 3, Smit 20 (6 od 14 za dva, 8 od 9 za jedan, 5 sk), Rej 7, Suton 15, Bilan 2, Jelenek -, Nurkić 6, Baltić -, Baždarić -.

Partizan: Tepić 5, Lovernj 5, Dalo -, Milutinov 5, Milosavljević 12, Bogdanović 4, Gagić 2, Musli 8, Šalić -, Andrić -, Kinsi 24 (5/9 za dva, 3/6 za tri, 7sk), Bezbradica -.

(FOTO: MN Press)

(FOTO: Star sport)


tagovi

Dragan MilosavljevićJadranska ligaFK PartizanSrbijaTerens Kinsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara