"Dejan Milojević sa pulenima"
"Dejan Milojević sa pulenima"

Milojević prezadovoljan ishodom lutrije: Srbija nikada nije imala tri draftovana igrača iz jednog kluba

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.06.14. | 20:19

"Prezadovoljan sam kako su se stvari odvijale", rekao je strateg Mege

Dejan Milojević sa pulenimaVeliki dan za Mega Vizuru! Supertalentovani triling kluba iz Zemuna draftovan je na ovogodišnjoj NBA lutriji, što definitivno predstavlja ogromno priznanje za sav predani rad u poslednjih nekoliko godina Nikola Jokić je kao 41. pik izabran od strane Denver Nagetsa, dok je Filadelfija sa 52. i 54. mesta pokupila Vasu Micića i Nemanju Dangubića

Ipak, nekoliko minuta pošto je jedan od najinteresantnijih događaja u istoriji košarke završen, stigla je i potvrda da je aktuelni šampion, San Antonio Spars, dao dva pika (58. i 60. po redu), za eksplozivnog beka, koji je bio jedan od nosilaca igre Mege u finišu sezone. 

Izabrane vesti

Ishodom NBA drafta prezadovoljan je mladi i perspektivni strateg Dejan Milojević, koji nijednog trenutka nije krio zadovoljstvo.
"Iskreno, prezadovoljan sam kako su se stvari odvijale. Tri igrača iz našeg kluba izabrana su u jednom draftu, što je podatak kojim mogu da se pohvale samo dva evropska kluba. Što nikada u istoriji nije uspelo nijednom klubu u Srbiji. Mi smo i želeli da naši igrači budu draftovani u drugom krugu, jer će imati određenu fleksibilnost pri potpisivanju ugovora sa svojim klubovima. Zato smatram da je klub napravio odličan posao", rekao je Milojević za MOZZART Sport.

Micić, Jokić i Dangubić

Za sada nijedan od pomenute trojice neće napraviti veliki iskorak u karijeri i otići na drugu stranu Atlantika, a jedan od najboljih mladih trenera u Srbiji je otkrio i kakvi su planovi njegovih učenika:
"Što se Micića i Dangubića tiče, oni će narednih nekoliko godina provesti u Evropi. Pošto su, objektivno gledano, dorasli izazovima evropske košarke. Što se Jokića tiče, on će sigurno ostati još godinu dana u klubu", dodao je Milojević, a zatim nastavio:
"Smatram da Micić i Dangubić mogu da igraju u bilo kojem evropskom klubu bez problema. Naravno, kada to kažem, ističem da sve zavisi samo od njih i njihove želje da napreduju". 

Milojević nije želeo dublje da ulazi u pitanje da li bi bekovski tandem mogao da zaigra u redovima dva večita rivala (šuška se da je Micić meta Zvezde, a Dangubić Partizana), ali se stekao opšti utisak da je njihova naredna stanica neki evropski klub.

Neizbežno pitanje za bivšeg igrača Partizana bio je ishod drafta za Bogdana Bogdanovića. Kojeg je, sa 27. pozicije izabrao Finiks.
"To je sjajno, stvarno. Finiks je jedan jako dobar klub, sa odličnim sistemom rada i jako mi je drago što ga je upravo takav tim izabrao. Mada, ja sam više bio za to da bude izabran na startu druge runde, a ne na kraju prve, ali dobro".

Bogdan Bogdanović i Adam Silver, komesar NBA lige

Posle jedne jako uspešne sezone, u kojoj je Mega izborila opstanak u ABA ligi, bila na korak od pehara u Kupu i igrala polufinale plej-ofa Superlige Srbije kao trećeplasirani tim ligaškog dela, pitanje je kakav će sastav dočekati narednu sezonu. Poznato je da je Ratko Varda za naš portal rekao da razmišlja o penziji, dok je Novica Veličković nedavno postao igrač Trabzona...
"Ratko sigurno neće otići u penziju, to je ono što ja znam. On sigurno može da odigra još nekoliko sezona u visokom ritmu, neće ostati u Megi, ali će igrati. Mi trenutno imamo deset igrača za narednu sezonu, uskoro ćemo popuniti ceo roster. Ono što je sigurno jeste da ćemo naredne sezone imati još mlađi sastav nego prošle, a trudićemo se maksimalno da promovišemo mlade i talentovane igrače. Naš je cilj da obezbedimo opastanak u ABA ligi, ali i da napravimo što bolji rezultat u domaćim okvirima. Naravno, i da nam sastav bude jači na kraju sezone", zaključio je Milojević.

(FOTO: MN Press, Action Images)


tagovi

Vasilije MicićNikola JokićNemanja DangubićNBA ligaMega VizuraDenver NagetsDejan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara