""
""

Milinković za MOZZART Sport: Nećemo pustiti Zvezdu! Uložili smo 40.000.000 dinara, stadion će uvek biti krcat

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.07.15. | 11:48

„Napravili smo mnogo promena u ekipi, od prošle sezone ostalo je samo devet igrača”, rekao je trener Radnika pred debi u Superligi

Klub koji dolazi iz malog mesta i klub koji nikada do pretprošle godine nije igrao ni u Prvoj ligi Srbije od 17 časova odmeriće snage sa Spartakom iz Subotice u prvom, istorijskom superligaškom meču za Surduličane. Trener Radnika Mladen Milinković rekao nam je pred sam polazak na sam sever Srbije da Radnik može da bude pravo osveženje, čak i iznenađenje u našem fudbalu.
Nisam u potpunosti zadovoljan pripremama, jer nismo imali dovoljno utakmica. Od prošle sezone ostalo nam je samo devet igrača, doveli smo mnogo pojačanja, a očekujemo još jednog špica i štopera. Osnovni cilj nam je da opstanemo u ligi, ali bih voleo da uđemo među osam prvoplasiranih ekipe, moguće je da napravimo iznenađenje. Prvih nekoliko utakmica će biti nezgodne zato što se još nismo uigrali, ali mislim da imamo po imenima jači sastav nego prošle sezone”, rekao je Milinković MOZZART Sportu.

Trener Surduličana rekao nam je da je stadion potpuno renoviran i da će atmosfera uvek biti na najvišem nivou – stadion će uvek biti pun. Uostalom, Radnik je i u PLS-u bio ubedljivo najgledaniji tim sa prosekom od oko 2.500 ljudi, a od ove sezone primaće duplo više gledalaca.
Renovirane su postojuće tribine, a napravljene su i južna i severna. Napravljene su VIP lože, ambulante, lože za medije. Oko 95 odsto stvari je završeno, a svi u klubu se nadamo da će reflektori biti gotovi do šestog kola kada u Surdulicu dolazi Crvena zvezda. Temelji su več napravljeni, čekaju se stub i sijalice. U stadion je uloženo oko 40.000.000 dinara koje nam je obezbedila Opština, pravi se i pomoćni teren sa veštačkom travom uz pomoć FSS-a i 11.000.000 dinara pomoći od Opštine i gospodina Novice Tončeva”, kaže trener novog superligaša.

Izabrane vesti

Kada se u Srbiji spomene prezime Tončev prva asocijacija je Ivica Tončev koji je u upravi Zvezde, pa su mnogi skloni tumačenju da crveno-beli imaju već unapred osvojene bodove.
„Radnik nikoga neće pustiti! Ljudi savšta pričaju i povezuju. Nama je najveći motiv da igramo sa Zvezdom, Partizanom, Čukom i Vošom. Daćemo sve od sebe i protiv manjih klubova od pomenute četvorke. Voša nam dolazi u drugom kolu, biće to veliki magnet za ljubitelje fudbala. Takođe, nadamo se da će naši predstavnici u Evropi otići što dalje. Njihove igre su, uprkos lošim rezultatima reprezentacije, dokaz da Srbi znaju da igraju fudbal”, smatra Milinković.

On se na kraju razgovora osvrnuo i na prvi meč koji će Radnik odigrati u Superligi u subotu od 17 časova u Subotici. Domaćin je favorti, ali ko veruje u goste mogao bi dobro da se opari, jer je kvota na dvojku 4,00.
Spartak ima mnogo više iskustva od nas i tako gledamo favorit je. Nama je problem to što nam uigranost nije još uvek na zadovoljavajućem nivou. Sve osim poraza bi bilo zadovoljavajuće za Radnik”, zaključio je Milinković.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaRadnik SurdulicaRadnikMladen Milinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara