"Zoran Milinković"
"Zoran Milinković"

Milinković: Ne razmišljamo o tunelu, besmisleno je pretiti Partizanu

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.04.15. | 11:50

Trener crno-belih optimista pred 148. večiti derbi, ali upozorava da i posle duela sa Crvenom zvezdom ostaje još šest kola do kraja

Zoran MilinkovićTrenerski debi Zorana Milinkovića u svetkovini srpskog fudbala zakazan je za subotu od 18 sati. Na licu šefa struke crno-belih se ipak ne oseća toliki pritisak. Naprotiv, novi trener Partizana prilično je smiren pred 148. ligaški okršaj sa Crvenom zvezdom, pa se čini da ga ne dotiču ni svi pokušaji skandala gladne javnosti da izazove neku varnicu između dva kraja Topčiderskog brda. Ali da krenemo redom...
"Prva informacija koju javnost najviše interesuje da je Vlada Volkov dobro i da će verovatni biti akter derbija. Ostalih kadrovskih problema nemamo. Dobro smo raspoloženi i jedva čekamo utakmicu. Očekujem od igrača da izgaraju 90 minuta i da ostvarimo rezultat koji će nam dati dosta zadovoljstva.  Svesni smo kvaliteta protivnika i sa te strane postoji poštovanje, ali važni je da Crvenoj zvezdi ispariramo na pravi način i nametnemo naš stil igre. Znamo šta nam je obaveza i kako Partizan mora da igra i da se ponaša na terenu", diplomatski je počeo Milinković izlaganje na konferenciji za novinare  i dalje nastavio u istom tonu podsetivši da je do kraja sezone ostalo još sedam kola te da kakav god bude ishod derbija prvenstvo neće biti odlučeno.
"Jednakom voljom i žestinom moramo da igramo i sutrašnju i preostale utakmice. Derbi jeste važan, pobeda bi nas verovatno približila konačnom cilju, međutim respekt zaslužuje i ostali protivnici poput Vojvodine, Spartaka, Jagodine, Napretka tako da ništa neće biti rešeno".

Retorika se tek nešto podigla kada su prisutni predstavnici medija upitali Milinkovića za komentar pojedinih izjava sa druge strane Topčiderskog brda, odnosno najave da će Zvezda u prvih 20 minuta agresivno napasti večitog rivala, pa i pominjanje "pritiska" koji nosi prolazak kroz čuveni tunel od svlačionice do terena na stadionu Rajko Mitić. Često je već tamo umela da se zakuva atmosfera...
"Besmisleno je pretiti Partizanu", kategoričan je ipak Milinković.
"Od toga zaista nema ništa, jer imamo fudbalere koji poseduju iskustvo derbija i spremni su da ponesu odgovornost. Ukoliko je scenario rivala da krene agresivno sa dosta duela onda je naše da na to odgovorimo. Čujem kako nam prete njihovim tunelom na stadionu, ali to Partizan ne radi. Mislimo samo na našu igru, a da li će neko da preti tunelom ili pritiskom na terenu, presingom, to nas ne interesuje. Uostalom, ako neko preti da će 20 minuta da igra agresivno protiv nas mogu samo da mu porčim da to nije dovoljno da se pobedi Partizan".

Izabrane vesti

Otrovnih strelica je istina bilo i iz Humske. Nikola Ninković i Ivan Bandalovski su tako izjavljivali da "ne poznaju nijednog igrača Zvezde"?
"Naši igrači su lepo vaspitani momci i mislim da su te izjave u šaljivom tonu. Možda ih Bandalovski u stvari ne poznaje, jer je stranac i ne čita naše novine,  pa možda nema predstavu. Ali ćemo ih svakako uponati na današnjem sastanku".

Odgovor na pitanje da li bi bo zadovoljan i remijem u Ljutice Bogdana Milinković nije ponudio ponovivši samo: "Još sedam kola..."

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Zoran MilinkovićSuperligaSrbijaFK Partizan148. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara