"Da je znao još ranije bi otišao u Kinu: Milijaš"
"Da je znao još ranije bi otišao u Kinu: Milijaš"

Milijaš za MOZZART: Moram da zapinjem, jer Kinezi lako menjaju strance

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.04.15. | 16:00

„Smeta mi samo što ne mogu da otvorim Jutjub i Gugl, pa se o utakmicama Zvezde informišem na alternativne načine“, poručuje vezista Hebeia

Da je znao još ranije bi otišao u Kinu: MilijašZvezdaši napreduju na istočnom frontu! Najbolji strelac šampionske generacije Dragan Mrđa je već postao „džomba“ u Japanu, njegovim putevima ide i Nejc Pečnik, a nešto zapadnije u Kini nekadašnji kapiten Nenad Milijaš drži čas.

Nije bilo potrebno nekadašnjem reprezentativcu Srbije da u dresu Hebeia pokaže zašto je Radomir Antić insistirao na njegovom dolasku... Već u drugom kolu tamošnje druge lige sevnuo je prepoznatljiv šut levicom, da bi ovog vikenda iskusni vezista pogodio sa kreča za još jedan remi Hebeia.
„Ovo zvuči kao fraza, ali da sam znao da je ovako u Kini verovatno bih mnogo ranije došao. Sećate se one moje izjave sa priprema u Sloveniji da moja glava nije za daleki Istok. Ali evo uspeo sam da je ’namestim’. Verovatno da ni ovog puta ne bih gledao u pravcu Kine da nije usledio poziv Radomira Antića. Tom čoveku mnogo dugujem, pozvao me je, a ja sam pristao“, kaže na početku razgovora za MOZZART Sport Nenad Milijaš.

Izabrane vesti

Čovek koji je u crveno-belom dresu osvojio pet trofeja kroz osmeh kaže da mu u Hebeiu nije sve idealno.
„Ovde ne mogu da otvorim Gugl i Jutjub. Ne mogu da gledam utakmice Zvezde, čekam da mi instaliraju naše programe. Mada u smeštaju imam kanal gde fudbal ’prži’ 24 sata. Baš sad gledam kako su igrali Kordoba i Atletiko. To je bilo pre dva dana, ali za mene su to novi detalji“.

Novoformirani Hebei je pre početka tamošnjeg prvenstva, bar prema medijskim napisima, bio jedan od glavnih favorita za ulazak u elitu. Tome u prilog i angažovanje evropskog trenera sa pedigreom sa kojim su došli Milijaš i Radović.
„Dobro, nije baš tako. Plan je da budemo među prvih šest ekipa, jer ovde tokom prelaznog roka možete da dovedete petoricu Kineza i trojicu stranaca. Vrlo je čudno tržište, jer svi klubovi imaju para. Ako poželite da dovedete nekog od domaćih igrača drugi klub neće da ga proda. Prosto, bolje da ga ostavi na klupi, nego da pojačava direktnog konkurenta. Momci koji su duže u klubu su se prošle godine borili za opstanak i treba vremena da se to promeni“.

----------------------------------------------
BOSKE DAMJANOVIĆ POPULARNIJI OD BALOTELIJA

Milijaš kaže da mu prija uloga zvezde u Habeiu.
„Navikavam se na ovdašnje poimanje fudbala. Zvučaću kao neki narcis, hvalisavac, ali ispred stadiona ima mnogo mojih i Miretovih plakata. Ljudi od nas očekuju mnogo, gledaju nas kao velike zvezde. Čudno mi je to ponekad. Oni su fokusirani samo na Aziju, ne prate toliko evropski fudbal. Sve se svodi na Real i Barselonu. Ovde kada pomenete Bosketa Damjanovića svi ustaju i stoje mirno. Ima veću reputaciju nego, na primer, Baloteli“.

---------------------------------------------

Milijaš posebno žali za utakmicom protiv Janbijana.
„Prvo kolo smo izgubili od ekipe koja je ispala iz elite. Međutim, žalim za pobedom u sledećem kolu, kada sam postigao gol za vođstvo u 94. minutu. Samo što su pošli sa centra uspeli su da izjednače. I sad smo jeftino proćerdali pobedu. Nema toliko pritiska kao kada igraš u Zvezdi, ali ja sam svestan da se od mene i Mireta Radovića najviše očekuje. Stranci smo, a ovde mogu da promene strance kao od šale, pa moram da zapinjem (smeh prim.aut)“.

Vreme dokolice Milijaš u Kini provodi sa Miroslavom Radovićem, održava kontakt sa Đorđem Rakićem.
„Dva sata sam udaljen od Pekinga. Zbog obaveza supruga Ksenija nije sa mnom, ali lakše mi je jer je tu Radović. Dobro je krenulo i Danku Lazoviću, sad je i Đorđe Rakić postigao gol. Igramo protiv njih za vikend, rekao sam mu da ćemo da ih pobedimo i krenemo ka gornjem delu tabele. Naravno, ne smem da zaboravim trenera Antića. On je veliki profesionalac, znam da me igrački jako ceni, ali to nema nikakve veze. Ne družimo se privatno, ja njemu još persiram“, zaključio je Milijaš.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Nenad Milijašmeđunarodni fudbalKinaHebej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara