"Slavlje Nenada Milijaša"
"Slavlje Nenada Milijaša"

Milijaš pogodio iz slobodnjaka, Mrđa promašio penal, Ninkoviću razbili i nos (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.11.13. | 14:47

Zvezda savladala Rad sa 1:0

Slavlje Nenada MilijašaŠlag na tortu posle pobede u 145. večitom derbiju, ali umalo da se dezert dobije gorak ukus za Crvenu zvezdu. Ipak, rani gol Nenada Milijaša doneo je crveno-belima minimalnih 0:1 (0:1) na vrućem gostovanju kod Rada na Vračaru u 12. kolu Superlige.

Ključni trenutak utakmice se, kako se ispostavilo, zbio već u 10. minutu kada je Nenad Milijaš iz slobodnog udarca sa nekih 18 metara uhvatio Filipa Kljajića u raskoraku, iskoristio loše postavljen živi zid i trećim golom u sezoni doneo odlučujući prednost.

Izabrane vesti

Međutim, umesto da rano vođstvo raširi krila crveno-belima desilo se sasvim suprotno – Zvezda se povukla, prepustila loptu Građevinarima, a brzonoga deca sa Banjice umalo su to kaznile. Šutevi Uroša Đurđevića i Nemanje Mihajlovića su, ipak, bili za malo neprecizni, dok je Andrija Pavlović za milimetar zakasnio na jedan centaršut sa leve strane.

Zvezda još bezopasnija u napadu, ali je bez obzira na to u 59. minutu imala idealnu priliku da mnogo pre poslednjeg sudijskog zvižduka reši pitanje pobednika. Jedina prava pas akcija formalnih gostiju, pas Marka Vešovića u prazan prostor ka Draganu Mrđi i start Nikole Raspopovića za najstrožu kaznu.

Odgovornost je na sopstvenu inicijativu preuzeo Mrđa, ali je Kljajić fenomenalno reagovao, pročitao nameru rivala i vrhovima prstiju loptu izbio u korner.

Odbrana koje je ponovo zapalila vatru u očima prvotimaca Rada i odbrana posle koje se u tabor Zvezde ulila ogromna količina nervoze.

Najbolje se to videlo posle žestokog duela iz 65. minuta. Miloš Stanojević je laktom razbio nos Milošu Ninkoviću, koji je kao retko kad izgubio živce i nasrnuo u nameri da se obračuna sa kolegom iz protivničkog tabora. Donekle razumljivo s obzirom da je Ninković i danas igrao sa zaštitnom kacigom.

Posle tog trenutka vrlo malo od fudbala izuzev nekoliko oštrih kontakata, pa je Zvezda uspela da sačuva prednost u meču u kojem se i te kako osetio izostanak Nejca Pečnika i Filipa Kasalice iz tima. Marko Mirić jednostavno nije pokazao da je dostojna zamena.

Igrao je u “stelt modu“, ali u Mirićevu odbranu – nije bio jedini. Ništa bolji utisak, izuzev u prvih 10 minuta, nije ostavio ni Abiola Dauda, Mrđa osim truda nije demonstrirao kvalitet zbog kojeg je doveden...

Ali, kako će to sigurno reći Slaviša Stojanović, pamti se samo rezultat. A Zvezde je tek drugi put u sezoni vezala dve uzastopne pobede i zadržaja korak za liderima iz Partizana koji imaju samo bod više.

RAD – CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:1)
/Milijaš 10/

Stadion: Obilića;
Sudija: Milenko Vukadinović;

Rad: Kljajić – Milošević, Vitas, Ćirković, Antić – Stanojević (od 90’ Maraš), Raspopović, Luković – Pavlović (od 68’ Mihajlović), Đurđević, Adamović (od 46’ Pršo);

Crvena zvezda: Bajković – Vešović (od 83’ Milunović), Krneta, Arauho, Mijailović – Gogić, Mirić (od 81’ Petković), Milijaš, Ninković – Mrđa (od 75’ Savićević), Dauda.

SUPERLIGA – 12. kolo:

OFK Beograd – Jagodina 3:2 (3:1)
/Dražić 12, 45, Gajić 35 – Živanović 41, Šušnjar 90+3/

Novi Pazar – Spartak 3:0 (0:0)
/Mutavdžić 60, Obrovac 80, Vidaković 84/

Radnički 1923 – Čukarički 0:1 (0:1)
/Grujičić 39/

Radnički Niš – Voždovac 2:1 (1:0)
/Stojanović 40pen, P. Jovanović 68 – Babović 50/

Partizan – Donji Srem 3:2 (0:1)
/Fofana 58, Stanković 70, Jojić 82 - Krunić 43, 47/

Sloboda – Napredak 2:1

/Galvao 25, Purić 79 – Knežević 19ag/

Vojvodina – Javor 2:2 (2:0)

/Kaluđerović 3, Vranješ 40 – Docić 51, Radivojević 89/

Nedelja:

Rad – Crvena zvezda 0:1 (0:1)
/Milijaš 10/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaDragan MrđaMiloš NinkovićMiloš StanojevićNenad MilijašNikola RaspopovićRadSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara