""
""

Milanov spisak pojačanja: Ramirez, Benatija, Santon i klinci Saponara, Indi, Van Rajn...

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.01.13. | 18:17

Rosoneri suzili izbor pojačanja, a već su dogovorili dolazak talentovanog napadača Empolija, s tim što bi pun pogodak predstavljali dolasci Urugvajca iz Sautemptona i marokanskog štopera iz Udinezea

 

Izabrane vesti

Posle prodaje Pata u Korintijans i sve izvesnijeg odlaska Robinja u neki od brazilskih klubova, Milan polako sastavlja i spisak pojačanja. Potpredsednik Galijani je zadržao strategiju podmlađivanja ekipe, pošto su iz igre otpali Drogba i Baloteli, a na listi želja su uglavnom mladi fudbaleri. Neki koji su već dokazani i neki od kojih se u budućnosti mnogo očekuje.

Dogovoren je transfer Empolijevog napadača i mladog reprezentativca Italije Kristijana Saponare. Ovaj 21-godišnji golgeter je bio i na listi želja Intera, a Milan je već otkupio polovinu njegovog ugovora od Empolija za 4 miliona evra, dok druga polovina ostaje u vlasništvu Parme.
„Saponara mi se mnogo sviđa i on je igrač na kojem bi mogla da počiva budućnost Milana“, rekao je Galijani, nadajući se sličnom pogotku kao sa El Šaravijem.

Ipak, najveća želja Rosonera je 22-godišnji ofanzivni vezista Sautemptona, Gaston Ramirez. Ovaj sjajni Urugvajac je letos prešao u Sautempton za klupski rekord od 15 miliona evra. Pre toga je igrama u dresu Bolonje zaludeo Apenine i nalazio se i na meti Intera, Juventusa, Napolija, a hteo ga je i Manćini u Sitiju. Na Ostrvu se nije snašao, pa bi Milan mogao da ga dobije „ispod cene“.
„Sviđa nam se i Ramirez, ali prvo moramo da prodamo još neke igrače“, poručio je Galijani.  

Druga želja je Udinezeov Mehdi Benatija. Ovaj Alžirac u poslednje dve godine važi za jednog od najboljih štopera Serije A, a tip je igrača poput Tijaga Silve. Pominjao se i kao želja Reala i Totenhema, a Milan bi za njega mogao da izdvoji 15 miliona evra.

Na San Siru bi opet mogao da zaigra i Davide Santon, dete Intera, trenutno član Njukasla.
„Milan gradi tim od mladih igrača koji će za tri godine dostići vrhunac. Dao sam reč Galijaniju da neću otkrivati imena pojačanja, ali Santon je definitivno igrač koji mi je zanimljiv“, rekao je Silvio Berluskoni.

Holandski mediji spekulišu da je Milan bacio oko i na 21-godišnjeg desnog beka Ajaksa i novopečenog holandskog reprezentativca Rikarda Van Rajna, kao i na 20-godišnjeg štopera Fejenorda i takođe novu nadu holandske reprezentacije Bruna Martinsa Indija, koji uspešno može da pokrije i poziciju levog beka. 


tagovi

Adrijano GalijaniBruno Martins IndiEvropaGaston RamirezItalijaKristijan SaponaraMehdi BenatijaMilanRikardo Van RajnSerija ASilvio Berluskoni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara