Milan kao nekad - u poslednjem sekundu za 1:0!!! Andre Silva ga konačno dao, Liga šampiona je moguća! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.03.18. | 19:40

Momak od 40.000.000 evra doneo pobedu Rosonerima na vrućem gostovanju na Marasiju i ostavio ih u trci za Ligu šampiona

Kao što je Milan nekada - dok je Gatuzo igrao, a Pipo Inzagi pogađao - umeo da pobedi golom u poslednjem minutu, tako je i danas pokazao deo tog pobedničkog mentaliteta i ostvario pobedu koja može da mu promeni sezonu! Andre Silva je golom u poslednjem sekundu 94. minutu doneo Rosonerima pobedo od 1:0 u Đenovi koja ih ostavlja u životu za plasman u Ligu šampiona. 

Sve je delovalo izgubljeno za Milan, a onda je bljesnuo momak od 40.000.000 evra! Portugalac koji je istrpeo toliko kritika od početka sezone nije mogao da izabere bolji momenat za prvenac u Seriji A. Fenomenalno je reagovao na centrašut Susa u poslednjem minutu nadokande i sjajnim trzajem glavom doneo ogromno slavlje Rosonerima. Bilo mu je potrebno 17 utakmica u prvenstvu Italije da konačno pokaže kako nije zaboravio da daje golove. Milan je zabeležio petu uzastopnu pobedu u Seriji A, proišao četvrtoplasiranom Laciju na šest bodova i još ima kakve-takve nade da se palsira među četiri najbolja i Ligu šampiona. Videćemo na kraju koliko je ovaj Silvin gol bio važan. Ali po reakciji Milanovih igrača i trenera Gatuza se videlo koliko im je bitan... 

Izabrane vesti

Silvin gol je ipak zaslužen jer je Milan pokazao nešto novo što ga krasi od Gatuzovog dolaska - karakter. Nisu odustajali, iako im mnogo toga nije polazilo za nogom. Borili se se, pritiskali, pokušavali i nagrađeni su. 

Milanova najbolja šansa u prvom poluvremenu je bio šut Kalinića iz neposredne blizine. Lopta je išla u gol, ali je Perin fantastičnom paradom sprečio Rosonere da povedu. Đenova je previše respektovala rivala i bila defanzivnija nego što se očekivalo. Tek u finišu poluvremena je zapretila nekim solidnim pokušajima. Milanu je pred odlazak na odmor poništen i gol glavom Čalhanoglua. Opravdano, jer je Bonaventura bio u ofsajdu i skrenuo je loptu u mrežu.  

Drugo poluvreme je bilo daleko saržajnije i zanimljivije. Već nu 52. minutu je Đenova zatresla mrežu Donarume. Počelo je slavlje, ali je sudija tražio VAR. I poništio gol glavom Rigonija. Opet opradvano. Đenovin vezista je bio u nedozvoljenoj poziciji.

Gatuzo je očajnog Kalinića zamenio Kutroneom, ubrzo je zaigrao i sa dva špica kada je Andre Silva ušao umesto Čalhanoglua. Ali nije dobio željeni rezultat. Suso i Bonaventura su opet bili loši kao protiv Arsenala i napadači nisu dobijali upotrebljive lopte.

Rosoneri su napadali kako se meč bližio kraju, ali Đenovin defanzivni bedem je odolevao. Suso je bio blizu gola iz slobodnjaka, ali danas mu nije bio dan… Kesi je takođe imao šansu, Milan je u poslednjih nekoliko minuta probao sve što je mogao, a na kraju je golu bliža bila Đenova kada je Lapadula posle idelanog centaršuta Lazovića propustio priliku da se osveti klubu koji ga se odrekao letos. Kazna za Đenovu i nagrada za Milan je stigla u poslednjem sekundu. Pored tri boda, Milan je konačno dobio i Andrea Silvu

Rosoneri su u seriji od devet mečava u Seriji A bez pobede, od toga su nanizali četiri pobede. Svaka bez primljenog gola! Neki novi vetrovi duvaju na San Siru. I dalje je Milan daleko od Lige šampiona, ali ta razlike se smanjuje iz vikenda u vikend. U sledećem kolu dočekuju Kjevo, pa idu na noge Juventusu u velikom derbiju. 

ITALIJA 1 - 28. KOLO

Petak
Roma - Torino 3:0 (0:0)
/Manolas 56, De Rosi 73, Pelegrini 90+3/

Subota
Verona - Kjevo 1:0 (0:0)
/Karaćolo 52/

Nedelja

Fjorentina - Benevento 1:0 (1:0)
/Ugo 25/

Bolonja - Atalanta 0:1 (0:0)
/De Ron 83/

Kaljari - Lacio 2:2 (1:1)
/Pavoleti 25, Barela 74 penal - Lukas Leiva 35, Imobile 90+5/

Krotone - Sampdorija 4:1 (3:0)
/Trota 6, 36, Stojan 23, Muru 85 autogol - zapata 70/

Juventus - Udineze 2:0 (1:0)
/Dibala 20, 49/

Sasuolo - SPAL 1:1 (1:1)
/Babakar 31 penal - Antenući 27/

Đenova - Milan 0:1 (0:0)
/Andre Silva 90+4/
20.45: (3,80) Inter (3,45) Napoli (2,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Luka RigoniAndre Silva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara