""
""

Milan istovremeno uzeo Parmi bodove i štopera! Paleta pojačao bedem Rosonera

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.02.15. | 23:57

U toku utakmice protiv Krstaša dogovoren transfer italijanskog reprezentativca rođenog u Argentini

Milan je u roku od dva sata pobedio Parmu i uzeo joj štopera. Transfer guru Rosonera Adrijano Galijani je u toku meča protiv Parme završio transfer protivničkog defanzivca Gabrijela Palete. Danima je Milan jurio štopera, prva želja je bio Ezekijel Munjoz iz Palerma, ali se ta operacija nije završila uspešno jer je Galijani nudio 1.500.000 evra za Argentinca, dok su Siclijanci tražili 500.000 evra više.

Izabrane vesti

Na kraju je Galijani izveo munjevitu operaciju u iskoristio očajnu finansijsku situaciju Parme iz koje igrači beže zbog nagomilanih dugovanja. Paleta je ostao na klupi u večerašnjem duelu protiv Rosonera, a razlog je bio taj jer su u to vreme vođeni pregovori. On je svoje uslove dgovorio pre utakmice, dva kluba su postigla sporazuma tokom meča.
“Prodali smo Paletu, zbog toga nije igrao”, rekao je Parmin trener Roberto Donadoni posle utakmice.  

Milan će Parmi za italijanskog štopera rođenog u Argentini platiti oko 700.000 evra, iako se na poečtku pominjala i suma od samo 400.000 eropskih novčanica. Klub sa Tardinija nije bio u situaciji da postavlja uslove jer duguje novac igraču koji je mogao da ih tuži.

Paleta će sutra obaviti lekarske preglede i potpisati ugovor na tri i po godine. On je Argentinac koji je u Evropu došao 2006. godine kada ga je kupio Liverpul, ali na Enfildu nije dobio pravu šansu. Potom je tri godine igrao za Boku Juniors odkale ga je dovela Parma. Prošle godine je izabrao da igra za reprezentaciju Italije. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015Serija AParmaMilanItalijaGabrijel PaletaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara