Milan Ćulum napunio bateriju „Humanitarnog tiketa“ sa 80.200 dinara namenjenih monografiji manastira Mileševa

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.09.19. | 09:29

Iskusni vezista na talasu entuzijazma svlačionice čačanskog Borca 1926 postao je MOZZARTOV 184. uspešan igrač u plemenite svrhe

Oko sokolovo, a procena fudbalski korektna – kladilački dokazana znanjem iskusnog veziste iz čete čačanskog Borca 1926! To je u ovom trenutku opisna ocena za Milana Ćuluma, u slobodnoj interpretaciji jastreba od MOZZARTOVOG „Humanitarnog tiketa u podne“. Zadovoljni smo, budući da smo na osnovu njegove igre stigli do dobitka od 80.200 dinara koje šaljemo manastiru Mileševi, zadužbini kralja Vladislava u cilju donacije usmerene na štampanje trojezične monografije posvećene 800. godišnjici svetinje koja u svojim nedrima čuva freske Belog anđela i Svetog Save. Srbija se s pravom ponosi ovim verskim kompleksom iz doba Nemanjića kao neotuđivim delom kulturnog i duhovnog nasleđa, a MOZZART i Milanom Ćulumom, fudbalerom Borca 1926 koji ne krije radost zbog prolaska igre plemenitih namera.

„Zadovoljan i motivisan! Zajedničko delo, nešto što ću uvek pamtiti desilo se s prolaskom ovoga tiketa. Atmosfera nakon prolaska listića među saigračima bila je fenomenalna. Pluštale su poruke, jer razume se ceo tim Borca 1926 ponosan je na ostvaren zadatak. Hvala MOZZARTU, zato što zajedno pomažemo izdavanje monografije prijepoljske, naše Mileševe“, poručio je Milan Ćulum zahvaljujući kome danas beležimo da smo dobili 184. uspešnog igrača na plemeniti dobitak, odnosno došli do ukupne sume od 13.418.990 MOZZART dinara prosleđenih kroz akciju „Humanitarni tiket u podne“.

Izabrane vesti

Inače, red je da spomenemo da vezista čačanskog kluba, odnosno ceo igrački kolektiv ima jedan jako lep običaj. Naime, česte su humanitarne akcije za pomoć sugrađanima, igraju se donatorske utakmice, a četa Vladimira Stanisavljevića koristi svaku priliku da poseti neku svetinju. To je verovatno podatak koji niste znali. Nedavno fudbaleri Borca bili u manastiru Uspenja Bogorodice u Ovčarko - kablarskoj klisuri. Da li je Milan Ćulum pod utiskom ovakvog duha u svlačionici tipovao za mileševsku monografiju?
„Apsolutno i bez bilo kakve dileme. Smatram da se duh tima gradi unutrašnjom nadgradnjom, odnosno da stavljanje igračkih sposobnosti svakog od nas u funkciju ekipe zavisi od duhovne čvrstine i nadgradnje. To je taj jedinstven manir Vladimira Stanisavljevića, koji nas kroz izlete i obilaske manastirskih zdanja jača, baš kao i humanitarne akcije koje sprovodimo na stadionu. Tu smo se baš našli s MOZZARTOM koji to uistinu radi na jednom zavoidnom nivou, što apsolutno od svih nas zalužuje aplauz“, poručio nam je pobednik jučerašnjeg „Humanitarnog tiketa u podne“, Milan Ćulum sa Gradskog stadiona u Čačku, i još jednom se zahvalio kompaniji koja je DONELA ODLUKU da plemenitost bude njen zaštitni znak.  

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara