""
""

MIHINIH IDEALNIH 11: Dušan i Lazar napadaju Hrvate po boku, a Đuričić i Mitrović iz centrale

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.09.13. | 22:56

Selektor Srbije vratio u vezu Matića, a na gol Stojkovića, u odbrani poverenje Subotiću i Nastasiću

Jedni bi rekli ''rekonstrukcija'', drugi ''nedostatak plana'', treći bi konstatovali ''logično je da nešto menja'', tek sigurno je sledeće: Siniša Mihajlović je za duel sa Hrvatima (petak, 20.45) napravio čak šest izmena u poređenju sa utakmicom u Zagrebu, marta ove godine.

Umesto povređenog Željka Brkića, iznenađujućeg startera na Maksimiru, mrežu će čuvati Vladimir Stojković, koji je povratkom među stative Partizanovog gola i odbranma u poslednjih mesec dana dobio poverenje selektora. Ispred njega neće biti promena, jer su se kapiten Branislav Ivanović na desnom i Aleksandar Kolarov na levom boku odavno izborili za te pozicije, dok će štoperski tandem, baš kao i 22. marta činiti Neven Subotić i Matija Nastasić. Jedino je sedmicama oko defanzivca Mančester sitija vladala dilema hoće li biti spreman, ali pošto se oporavio od povrede zarađene tokom priprema, zauzeće i on mesto u startnih 11.

Izabrane vesti

A tamo neće biti Aleksandra Ignjovskog i Ivana Radovanovića, već će tandem zadnjih veznih činiti Ljubomir Fejsa i Nemanja Matić, od nedavno saigrači u Benfiki. Ako se za novajliju iz Olimpijakosa još pre mesec dana znalo da će da igra, onda je povratak u reprezentaciju zvanično najboljeg fudbalera portugalske lige u startu plus koji bi trebalo da poništi kreaciju Vatrenih i zaustavi dotok lopti Luke Modrića ka napadačima.

Što se ofanzivnog dela tiče, to skoro da nije ni bilo dilema. Po bokovima će da prete Dušan Tadić i Lazar Marković (menjaju Tošića i Stevanovića), uz verovatnu opciju da menjaju strane tokom susreta i hitrim prodorima stavljaju Hravate na muke. Budu li tako igrali kao za Tvente i Benfiku imaće Srbija čemu da se nada, pogotovu ako za igru i reralizaciju šansi budu raspoloženi Aleksandar Mitrović (menja Marka Šćepovića) i Filip Đuričić (iza njega), nismo baš sigurni da će Stipe Pletikosi biti ugodno na Marakani.

Srbija (4-2-3-1): Stojković – Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov – Matić, Fejsa – Tadić, Đuričić, L. Marković – Mitrović. Selektor: Siniša Mihajlović.

Hrvatska (4-4-2): Pletikosa – Srna, Ćorluka, Šimunić, Vida – Vukojević, Modrić, Rakitić, Kovačić – Olić, Mandžukić. Selektor: Igor Štimac.

(FOTO: Star sport)


tagovi

HrvatskaKvalifikacije za SP 2014Marakana2013fudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSiniša MihajlovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara