"Siniša Mihajlović"
"Siniša Mihajlović"

Mihajlović kvari rođendansko slavlje Štimca

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.09.13. | 14:27

"Nema straha", tvrdi selektor Srbije pred okršaj sa Hrvatskom

Siniša MihajlovićKatastrofalan početak u kvalifikacijama je od meča koji je trebalo da dovede naciju do katarze pretvorio u jedan sasvim običan duel. Kao da ne igra reprezentacija Srbije, kao da na "Marakanu" ne dolazi Hrvatska. Ipak, svakome je jasno da će dole na terenu svima u glavi biti poslednja šansa da se pred navijačima ‘operu’ za sva dosadašnja saplitanja i najave neke svetlije dane za srpski fudbal.

Baš na 46. rođendan hrvatskog ‘izbornika’ Slavena Štimca.
"Čestitam mu rođendan, ali se iskreno nadam posle tekme neće imati povoda za slavlje”, poručio je selektor Srbije Siniša Mihajlović, koji se nada mnogo boljem izdanju Orlova nego u prvom meču na Maksimiru.
"Tada smo u meč ušli pod velikom tenzijom, sa strahom. Nismo odigrali kako igramo u suštini. Taj odnos u prvom poluvremenu zagrebačke utakmice ne bi smeo da se ponovi".

Izabrane vesti

Taj kilav početak u Hrvatskoj javnost je pripisala baš Mihajloviću kao krivicu, jer je na jedan od najtežih mečeva u istoriji srpskog fudbala izašao sa najblaže rečeno čudnim sastavom. Podsetimo, u prvih 11 tada su se našli Marko Šćepović, Alen Stevanović, Ivan Radovanović
"Lako je posle utakmice pričati da je bilo bolje da je igrao ovaj, a ne onaj. Za nas to nije bilo iznenađujuć sastav. Za novinare možda, kao što će možda biti i u petak", lakonski odgovara Mihajlović.

Iako protiv sebe ima tim sa Lukom Modrićem, Mariom Mandžukićem, Dariom Srnom… Imena pojedinaca na brinu srpskog selektora
"To je osma reprezentacija na svetu, ne odlučuje tu jedan igrač nego ceo kolektiv. Ne znam koliko ima selekcija koje imaju bolje igrače od njih, ali su slabije plasirane. To je kolektiv".

Velikih imena, ipak, ima i u srpskom timu, a navijače je možda i najviše obradovalo kada se na spisku pojavilo ime Nemanje Matića, koji se pomirio sa selektorom posle dugo vremena. Mihajlović, ipak, poziva na spuštanje tenzije, jer se od veziste Benfike previše očekuje. I on sam to radi.
"Rekao sam mu da ne treba tako, jer ne očekujem od njega da sam reši utakmicu. Svi bi trebalo da izađu na teren i igraju kako znaju i rezultat  će doći".

Hrvatske kolege je zanimalo i da li će Srbija odgovoriti na vatren doček Hrvata na Maksimiru na kojem su sa razglase puštane Tompsonove pesme?
"Svako treba da ceni i poštuje svoje. Mi se nismo uplašili tih pesama, čak su nas možda i zabavile. Svako ima svoju kulturu. Ja se samo nadam da će sve da protekne u najboljem redu. Neka bude sve kao u Zagrebu, osim samo jedne stvari, rezultata", želja je Mihajlovića

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FSSHrvatskaMarakana2013fudbalska reprezentacija Srbijereprezentativni fudbalSiniša MihajlovićSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara