"Plava Eva Karneiro na klupi Ibra"
"Plava Eva Karneiro na klupi Ibra"

MIĆO NA TURNEJI: Dobra riba, garant im je fizioterapeut!

Vreme čitanja: 4min | sre. 20.05.15. | 15:46

MOZZART Sport za vikend je posetio derbi Raške okružne lige u Mataruškoj Banji Ibar - Budućnost 1:1

Plava Eva Karneiro na klupi Ibra

Stani, stani Ibar vodo, Ibar vodo, kuda žuriš tako... pevušili su navijači Ibra iz Mataruške Banje i Budućnosti iz Konareva, dok su u nedelju 17. maja prelazili viseći most na srpskoj rečnoj lepotici, da bi bili svedoci novog izdanja lokalnog derbija koji naredne sezone puni 60 godina!

Izabrane vesti

Taj vremešni fudbalski „čika“, dok ih je dočekivao na starom mestu i u staro vreme, verovatno je setno prebirao po davnim, lepim vremenima, kad su se pripadnici dva tabora, danima pred početak megdana, na svakom koraku međusobno peckali i podgrevali atmosferu. A onda bi, neposredno po završetku nedeljnog ručka, čitava Banja, sa sve turistima, umela da se načička pored stadiona i toliko podigne temperaturu da je čuvena, termalna, lekovita voda, dostizala tačku ključanja!

Turista u Mataruškoj Banji praktično više i nema, ali na sreću gradskim parkom u kome sablasno pusti i opkoljeni korovom, zvrje prazni hoteli i zakatančeni restorani, još uvek prolaze meštani koji se ne odriču fudbalske svetkovine, ma koliko ona izgubila nekadašnju draž.

„Svojevremeno smo izborili plasman u Zonu, ali bolje da nismo, jer su nas mnogobrojna putovanja skupo koštala. Eh, da nam je ova pamet, te pare bismo tada uložili u stadion i sad bismo pored terena koji je stvarno u odličnom stanju, imali i adekvatne tribine, a ne da naši navijači sad ovako stoje“, rekao nam je Zoran Dulović, predsednik FK Ibar koji je brigu o klubu nasledio od oca Ljubiše.

Karta mora da se plati

Ništa ovom strastvenom zaljubljeniku u najvažniju sporednu stvar na svetu, nije teško kad je buba-mara u pitanju. Osim što je prvi čovek i glavni sponzor kluba, gospodin Dulović je istovremeno ekonom, konobar u klupskom restoranu i čak vozač koji po završetku utakmice ima obavezu da odveze kući čoveka koji je zadužen da kajakom lovi lopte po vazda neobuzdanom Ibru.

Igrači domaćina u plavoj i gostiju u crvenoj opremi, zagrevali su se u napetoj tišini koju je samo remetio žamor sa tribina koji je sa dolaskom svakog novog navijača, postajao glasniji.

MIĆO NA TURNEJI: Pre bi jabuku nacrtao lenjirom, nego što bi loptu šutnuo kako treba!

„Dan-dva pre i naročito na dan odigravanja utakmice, koga god sretnem u gradu, podsetim da igramo utakmicu i da obavezno dođe. Veliki broj njih mi pošteno prizna kako nisu u mogućnosti da izdvoje 100 dinara za ulaznicu. Došla su neka baš teška vremena“, pričao nam je Srećko Milosavljević Roda, nekadašnji kapiten FK Ibar, dok je u klupskim prostorijama na MOZZART teletekstu pratio rezultate utakmica koje je stavio na tiket.

MOZZART, deo tvog života

Ekipu Budućnosti s klupe predvodi Boban Dmitrović koji je po završetku bogate igračke karijere doneo odluku da se posveti trenerskom poslu i posle epizode u kraljevačkom Metalcu, prihvatio se posla u rodnom Konarevu. Mnogi su očekivali da će u slavu derbija izabranicima pomoći unutar samog terena, ali je nekadašnji internacionalac i reprezentativac ipak procenio da je bolje da timom komanduje šetajući pored aut-linije.

Da li je taj potez bio deo ukupne strategije koja je između ostalog imala za cilj da se ljuti rival iz komšiluka u startu destabilizuje ili ne, tek simpatična, sportski obučena plavuša koja je zauzela mesto na klupi Konarevčana, pred početak megdana je izazvala pravu pometnju u redovima domaćina. S podjednakom radoznalošću zagledali su je i igrači i navijači, a zajednički komentar svih je glasio:

„Dobra riba, mora da im je fizioterapeut!“

Zabranjeni?

Najmlađi navijači imaju svoju „tribinu“

S obzirom na to da ni jednima ni drugima bodovi nisu bili neophodni, jer su zakucani u sam vrh tabele, susret je od prvog sudijskog zvižduka bio prilično otvoren. Samo to nikako nije značilo da će meč zadobiti revijalni karakter, što su potvrđivali česti, veoma oštri startovi koji su opasno pretili da postanu okidač za neki ozbiljniji incident. Na sreću, to se nije obistinilo. Iz jednog dobro izvedenog kontranapada, gosti su došli u vođstvo i sreći učenika Bobana Dmitrovića nije bilo kraja. Vidno ljuti na sebe što su dozvolili takav razvoj događaja, prvotimci Ibra su zaigrali još ofanzivnije i odlučnije, dok su crveni još žustrije branili stečeni kapital. U finišu poluvremena, ipak su poklekli i posle prvih 45 minuta, rezultat je glasio 1:1.

MIĆO NA TURNEJI: Bora Gol, noćna mora Blizne!

U drugom delu komšijskog derbija, uzavrele su strasti kako na terenu, tako i pored njega. Na stolici, iza gola Budućnosti, sedeo je Vladimir Dulović, sin predsednika FK Ibar i nekadašnji fudbalski sudija. Pitamo ga odakle njegov otac prati meč...

„Tata već nekoliko godina ne gleda naše utakmice i dođe tek kad se završe. A pogotovo nema živaca da bude tu kad igramo sa komšijama“, objasnio nam je Vladimir.

Bodovi nisu značili, ali su dueli bili snažni

Šansa...

Kako se bližio kraj derbija Raške okružne lige, sve je više mirisalo na vođstvo fudbalera u plavim dresovima, međutim, zahvaljujući trenucima velike inspiracije gostujućeg golmana, to se nije dogodilo.

Dok su navijači u vijugavoj koloni napuštali stadion i odlazili levo prema Konarevu i desno u centar Mataruške Banje, Zoran Dulović, alfa i omega FK Ibar, ponovo je stupio na scenu. Iz gepeka automobila je vadio i preko ograde dodavao ovale sa večerom koju će koji minut kasnije, uz pomoć bliskog saradnika Rode, da posluži umornim igračima.

Predsedniuk Dule, jedan je predsednik Dule...

Više fotografija iz Mataruške banje pogledajte u FOTO GALERIJI.

(Tekst i foto: MOZZART Sport, Milorad Plazinić)


tagovi

SrbijaMića na turneji

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara