""
""

MIĆA NA TURNEJI: Ime mu je Džimi i nije na prodaju!

Vreme čitanja: 4min | ned. 18.05.14. | 13:12

Razočarala vas je reprezentacija? Nemate poverenja u Zvezdu, Partizan, Vojvodinu... Muka vam je da gledate fudbalere koji igraju samo zato što imaju jakog menadžera? Postoji rešenje: možda se nećete nagledati kvalitetnog fudbala, ali ćete na malim srpskim terenima pronaći iskonske vrednosti ove igre. Reporter MOZZART Sporta Milorad Plazinić rešio je da krene na turneju i predstavi vam fudbal kakav većina nije upoznala...

Englesko-španski scenario u završnici fudbalskog prvenstva Niške zone! Snove o tituli, s podjednakim izgledima da ih pretoče u javu, sanja pet klubova, ali to kao da nimalo ne dotiče one kojima bodovi nisu neophodni. U to smo se uverili u subotu u Babušnici, gde je domaćin FK Lužnica, bezbedno lociran na sredini tabele, dočekao FK Dinamo iz Vranja koji im je u goste došao kao lider na tabeli.

Uz bučnu podršku vernih navijača koji su ih bodrili od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka, fudbaleri Lužnice, predvođeni čudom od igrača Džimijem Videnovićem, na kraju su slavili minimalnu pobedu do koje su došli posle opravdano dosuđenog jedanaesterca.

Izabrane vesti

Veliki je kontrast na fudbalskom zdanju Babušničana, pošto je njihov teren prvoklasan, ali umesto s tribina, publika mečeve gleda čučeći, sedeći na ćebićima, motorima, biciklima, hoklicama ili haubama od automobila. Ipak, to nikome od ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svetu iz ovog kraja nije ni najmanje zasmetalo da provede 90 minuta na stadionu kraj Lužničke reke, pritom i uživa u svakom kontaktu s loptom njihovih miljenika. Uostalom, šta od komfora imaju oni koji sede na natkrivenim tribinama, kad ne vide ni „f“ od fudbala!
"A bre, ovi naši bi trebalo danas da puste Vranjanci, kad nam bodovi ne trebaju za ništa. E a ako se u sledeću sezonu budemo borili za prvo mesto, oni će da nam ih vrnu. Tako se prijateljstva prave", objašnjavao je jedan mladić svom drugaru ono što u Srbiji i vrapci odavno znaju.

Navijači Lužnice su nadaleko poznati kao veoma alergični na sudijske nepravde i zato, kad ljudi u crnom prekardaše sa lošim procenama, umeju da uzmu pravdu u svoje ruke. Već u uvodnom delu meča na to su podsetili korpulentnog pomoćnog sudiju...

"Alo, škembavi, nisi bio u liniju, kako te nije sramota da dižeš to zastavče, pazi koje rabotaš"!

Glasniji od ostalih je bio jedan sredovečni meštanin koji osim sudija s vremena na vreme upozorava i gostujuće igrače da se previše ne opuštaju i ne galame u njegovoj „parohiji“. Ubrzo je stigla kritika i na njegov račun, od strane drugara koji je sedeo na travi tik do njega i koji mu je zamerio što je u flašicu od koka-kole sipao malo rakije.

Bio je to zanimljiv dijalog...

"Ne boj se, rakiju imamo za tri gola"!

"A koje ćemo da pijemo ako padne i četvrti"?

"Će da pređemo na pivo"!

Posle početne inicijative Dinama igrači Lužnice polako i sigurno uzeli su meč pod kontrolu, prvenstveno zahvaljujući igraču sa brojem 11 na dresu.
"Garantujem ti da on može bez problema da igra Superligu, za neki od ovi klubovi što se bore za opstanak", tvrdio je jedan mladić.

Nešto kasnije pomenuti igrač je još jednom prodao fintu Vranjancima i tako ponovo razgalio navijačka srca. Posebno starijeg gospodina koji ga očigledno poznaje od dečačkih dana .

"Bravo, Džimi, svaka čast majstore! Zbog ovoj ću ti oprostim što si mi ono davno cveće pokosio".

Do kraja prvog poluvremena nije bilo golova, da bi se u nastavku susreta rasplamasale strasti i na terenu i pored njega. Svaki iole ozbiljniji napad Lužnice podgrejavao je atmosferu na „tribinima“.
"Ako ovako nastave, ima ga umuvaju. Ajde, bori se, davaj centar, lele, lele", u dahu je izgovorio nekrunisani vođa navijača Lužnice.

Ubrzo je na red došao i glavni sudija, jer je dodelio loptu gostima.
"Kuj te plati da tako sudiš?! On ga ubi, a ti im dade loptu. Neka ga tresne neko da ja ne silazim, aaa.., će da dobiješ ti kamenče do kraja utakmice"!

Na haubi „stojadina“ poziciju je zauzeo reporter lokalnog radija koji slušaocima nadahnuto prenosi razvoj događaja na terenu. Čim se odjavio do sledećeg uključenja, prišao mu je simpatični debeljuca s flašom „zaječarskog“ u ruci i ozbiljnim glasom upitao:
"A gde ti je pečat na taj izveštaj", aludirajući na legendarni video-klip iz Niša, koji je pre nekoliko meseci bio hit u celoj Srbiji, čime je izazvao salve smeha u svom društvu.

Kako se duel bližio kraju, tako su ambicije publike rasle. To je najbolje pokazao i ovaj komentar:
"Ama, ne znʼu ništa, šta ih toliko respektujete, ajmo, momci"!

Uporedo sa iščekivanjem pogotka, pratili su se rezultati na superligaškim terenima.
"Dade ga Milijaš", uskliknuo je zvezdaš.

"Penal li je bio"?, uzvratio je partizanovac.

"Ne, od centar ga dao", poentirao je zvezdaš.

I dugo očekivani momenat se odigrao. Domaćin se izborio za jedanaesterac. Glavni delilac pravde je konačno pohvaljen.
"Bravo, sudija, bio je čist penal, čim se ni oni ne bune"!

Lopta se našla u mreži vranjanskog tima, što je izazvalo buru oduševljenja među pristalicama FK Lužnice. Ponesen vođstvom i navijačkim pokličima, najbolji igrač domaćina  prosto je leteo po terenu. Ubrzo je demonstrirao i koliko je vešt u izvođenju slobodnjaka, ali je stativa spasla gol Dinama.

U želji da saznamo pravo ime tog vragolastog driblera, zatražili smo zapisnik od radio-reportera, ali nije bilo potrebe za tim, pošto je odgovor ekspresno stigao iz mase i jasno ukazivao da nije preporučljivo raspitivati se za „Ronalda iz Babušnice“.
"Ime mu je Džimi i on nije na prodaju"!

Bodovi su na kraju, više nego zasluženo, legli na konto FK Lužnice. Vranjanci su tako glavnom konkurentu za ulazak u viši rang Radanu iz Lebana prepustili čelnu poziciju, a da li će do kraja šampionata ponovo da zaposednu tron, ostaje da vidimo.   

TEKST I FOTO: Milorad Plazinić


tagovi

SrbijaMića na turneji

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara