"Nikola Malešević"
"Nikola Malešević"

Metalac u napadu na još jedan pobednički niz

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.02.15. | 12:20

I Evrokup na vidiku

Nikola MaleševićPosle poraza od Olimpije košarkaši Metalca bili su uspešni na gostovanju u Laktašima, savladali su Igokeu (72:75) i kako kažu u klubu započeli novi pobednički niz u ABA ligi.
"Posle sedam utakmica u našoj dvorani bilo nam je potrebno vreme za adaptaciju, pa smo tek u poslednjoj četvrtini stigli do naše igre. Dobro smo izmorili domaćina koji je promašio neke otvorene šuteve i na kraju smo zasluženo slavili", kaže za MOZZART Sport najefikasniji igrač u timu Metalca Nikola Malešević.

Pobednički niz pokušaćete da produžite protiv MZT-a koji ima više iskusnih igrača.
"MZT se pojačao, imaju odlične igrače poput Šehovića, Samardžijskog, Sinoveca...Trebalo im je vremena da se uigraju, dobro, izgubili su od Partizana, ali to je očekivano. Pred nama je težak meč, međutim, ukoliko ispunimo dogovor iz svlačionice imaćemo šansu da trijumfujemo".

Izabrane vesti

Metalac je trenutno osmi sa skorom od devet pobeda i jedanaest poraza, od šeste pozicije deli vas jedan trijumf.
"Ne gledamo na tabelu, idemo stepenik po stepenik i polako prikupljamo bodove. Mi smo naš cilj ostvarili, a to je opstanak, čak smo i premašili očekivanja. Sad, da li ćemo stići do šeste pozicije zavisi od nas, imamo dobar raspored".

Posle MZT-a igrate sa Levskim, Cibonom, Megom, Zadrom i Zvezdom.
"Naša želja je da dobijemo Zvezdu, bolje reći da je iznenadimo. Možda to i nije realno, ali daćemo sve od sebe, biće jako teško".

I na poslednjoj utakmici Nikola Malešević je bio prvi strelac tima.
"Gleda se timski učinak, a ne učinak pojedinca. Želimo da do kraja ABA lige prikupimo što više pobeda i da dobro odigramo u Superligi. Na nama je da se svojski trudimo na svakom meču", zaključio je Malešević.

Piše: Đurđe Mečanin;
Foto: Metalac Farmakom/Foto studio Art.


tagovi

Nikola MaleševićKK MetalacJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara