"Detalj iz Sofije"
"Detalj iz Sofije"

Metalac još čeka prvenac, Mega pala u Sofiji

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.10.14. | 19:59

Solnok lako izašao na kraj sa Valjevcima, Mega platila ceh očajnom prvom poluvremenu

Detalj iz SofijePorazi srpskih klubova u dve prve današnje utakmice drugog kola Jadranske lige. Metalac je posrnuo na gostovanju kod Solnoka sa 51:67 (17:20, 4:15, 13:19, 13:17), dok je Mega položila oružje pred Levski u Sofiji – 89:98 (15:25, 23:32, 27:18, 24:23).

Još jedna odlična partija supertalentovanog Nikole Jokića, koji je ubacio 15 poena uz po šest skokova i šest asistencija, te košgeterski efikasan meč Aleksandra Marelja (19 poena uz pet skokova) nisu bili dovoljni da se nadomesti zaostatak napravljen još na samom  početku meča. Bugari su iskoristili neiskustvo mladog tima Mege, utakmicu otorili vođstvom 10:2 za prva četiri minuta i prednost ljubomorno čuvali do kraja meča.

Izabrane vesti

Već do poluvremena su vodili sa 57:38, kasnije prebacili i granicu od "plus 20", a kad god su gosti hvatali priključak Levski je uzvraćao trojkama. Prvo je to učinio u finišu treće četvrtine, posle izgubljene lopte Radeta Zagorca pri zaostatku Mege 65:72, Dejan Karamfilov, a potom minut i 16 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene, kada su se gosti primakli na 86:91, i Hristo Zaharjev.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Brendan Hit sa 18 i Zaharjev sa 17 poena, dok se u Megi istakao i Nenad Miljenović sa 12, ali i osam skokova i devet asistencija. Doduše, uz šest izgubljenih lopti

Solnok je bio prevelik zalogaj za MetalacMega je tako doživela prvi poraz u sezoni, dok je Metalac u Mađarskoj ostavljen da čeka  prvu pobedu. Nalik Megi, Metalac je loše ušao u meč, ali se brzo vratio iz minusa (0:6). Međutim, već do poluvremena Solnok je stigao do vođstva 35:21, pošto su gosti iz Valjeva tokom druge deonice ubacili samo četiri poena?!

Tako indisponirani u nastavku nisu mogli do preokreta.

David Vojvoda je sa 16 poena bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, Marko Brkić je pomogao sa 12, a još jedan Srbin Stefan Sinovec sa 11. Strahinja Milošević je stao na osam, ali je dominirao pod obručima i imao čak 13 skokova. U napadački potpuno neinspirisanom timu Metalca nije bilo dvocifrenih što najbolje svedoči o tome kakvo su šutersko veče imali debitanti u Jadranskoj ligi.

(FOTO: abaliga.com/Sportsimages.bg/BuganyJanos)


tagovi

Aleksandar MareljaDavid VojvodaJadranska ligaKK LevskiKK MetalacMega VizuraNenad MiljenovićNikola JokićSolnokStrahinja Milošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara