"Blistao: Vladan Đogatović, golman Javora"
"Blistao: Vladan Đogatović, golman Javora"

Metalac i Javor podelili bodove, falili samo golovi

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.10.15. | 20:57

Ivanjičani odoleli kraj Despotovice zahvaljujući sjajnom golamnu Đogatoviću, pa su bar do sutra zadržali drugu poziciju na tabeli

Blistao: Vladan Đogatović, golman Javora

Metalac i Javor remizirali su bez golova (0:0) u zanimljivom meču 12. kola Superlige. Utakmicu u Gornjem Milanovcu pratilo je oko 2.000 gledalaca na stadionu kraj Despotovice, a domaćin koji je bio bolji u većem delu meča nije uspeo da dođe do sva tri boda.

Izabrane vesti

Javor, do ovog kola drugoplasirani tim na tabeli, stigao je na ovo gostovanje sa jasnom orijentacijom da iz kontranapada stigne do gola, ali nisu uspevali da ostvare taj plan, jer im Metalac to nije dozvolio. Uvodni deo igre pripao je domaćinu, koji je zapretio preko Đenića, posle kornera u trećem minutu, ali je golman Đogatović solidno intervenisao. U 11. minutu, beležimo nove pokušaje Metalca, preko Rnića i Stojkovića, ali bez uspeha.

Domaćin je pogodio mrežu Javora u 27. minutu, kada je Merdović savladao Đogatovića na pas Sedlara, ali je glavni arbitar Marko Popović čini se opravdano poništio gol zbog ofsajda. 

Koji minut kasnije zapretio je i Javor, preko Eliomara, ali je golman domaćih Nemanja Belić dobro intervenisao i osujetio Gafurova da dovede goste u vođstvo. Bio je to uvod u inicijativu Ivanjičana, a Nikodijević je u 38. minutu sprečio goste da stignu do gola. Docić je već savladao Belića, lopta je išla ka mreži, ali je fudbaler Metalca u poslednjem trenutku izbacio u korner.

Velika borba viđena je i u drugom poluvremenu. Metalac je opet bio bolji, ali nije uspeo da probije jaku defanzivnu formaciju Ivanjičana. Pokušavali su Merdović i Mladenović na jednoj, a Docić i Dražić na drugoj strani, ali konkretnog rezultata nije bilo.

Najbolju šansu domaćin je propustio u 85. minutu. Luka Merdović je zakačio loptu posle centaršuta sa leve strane, ona je dobila čudnu putanju, pošla ka mreži, ali je danas fenomenalčni golman Javora Đogatović nogama odbranio, poslao loptu u korner i doneo zasluženi bod svom timu. 

SUPERLIGA – 12. KOLO

Petak

Metalac – Javor 0:0

Subota

15.00 Novi Pazar – Radnički N.
15.00 Rad – Borac Č.
15.00 Spartak – C. zvezda
15.00 Vojvodina – OFK Beograd
19.00 Jagodina – Voždovac
19.00 Mladost L. - Radnik

Ponedeljak

19.00 Partizan – Čukarički

FOTO: MN press


tagovi

Vladan ĐogatovićSuperligaMetalacLuka MerdovićJavor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara