""
""

Menadžer Jaje Turea: Kod Muslina prolaze samo kombinacije, on je i Turea držao na klupi zbog Lerinca

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.11.17. | 21:59

Ozbiljne optužbe Dimitrija Seljuka na račun doskorašnjeg selektora Srbije

Ništa novo u srpskom fudbalu – kako nijedna priča ne dobije blagovremeni zaključak, iza svake se vuku repovi danima, mesecima, nekad čak i godinama.

Izabrane vesti

Tako je i ovog puta, sa smenom Slavoljuba Muslina s mesta selektora Srbije, i to posle uspešnih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine. Fudbalski savez Srbije se tim povodom oglasio kratko, samo saopštivši odluku Odbora za hitna pitanja o tome da saradnja s Muslinom neće biti nastavljena, bez daljih objašnjenja, čime je ostavio prostor za razna nagađanja.

Kežman: Odbio sam Muslinove kombinacije!

U medijima se već pojavio sukob Mateja Kežman (menadžer Sergeja Milinkovića Savića) – Slavoljub Muslin, a sada se oglasio i poznati menadžer Dimitri Seljuk, koji je sa srpskim trenerom sarađivao u ukrajinskom Metalurgu u sezoni 2004/2005. Seljuk, fudbalskoj javnosti najpoznatiji kao menadžer Jaje Turea koji je imao oštre javne sukobe sa menadžerom Mančeseter Sitija Pepom Gvardiolom, tada je bio potpredsednik kluba iz Donjecka, a Muslin trener. Očigledno su se rastali u lošim odnosima, pošto je Seljuk iskoristio aktuelnu situaciju da se u izjavi za Informer podseti njihove saradnje.
“Kod Muslina je, u vreme dok je bio trener Metalurga, čak i Jaja Ture više bio na klupi nego što je igrao. Zašto? Zato što je Muslinu bilo važno da u timu bude Leo Lerinc, kog je tada doveo na probu, kao i još neki drugorazredni ili trećerazredni igrači. Lepo smo mu objasnili da je Jaja Ture važan projekat, da je supertalentovan igrač i da se od njega mnogo očekuje“, kaže Seljuk u izjavi za Informer.

Ukrajinac, koji je inače, i menadžer doskorašnjeg igrača Partizana Leonarda, tvrdi da je Muslin želeo da bude „mnogo više od trenera“.
“Kod Muslina niste mogli da igrate ako niste bili deo njegove kombinacije. On je dobio odlične uslove, dobru platu i od njega je traženo da bude trener. Međutim, on je hteo da bude mnogo više od toga.“

Kao dokaz za svoje tvrdnje, Seljuk u izjavi za Informer navodi jednu konkretnu situaciju:
“Jednom je Muslin ponudio da dovedemo jednog igrača, mislim da je bio iz Bugarske, za 800.000 dolara. Jankov, čini mi se da se zove, ali ne mogu tačno da se setim. Zanimljivo je da je taj igrač, u tom trenutku, bio slobodan i hteo je da dođe bez obeštećenja, ali je Muslin tražio novac, naravno - za sebe“, izneo je Seljuk prilično ozbiljne optužbe na račun doskorašnjeg selektora Srbije, praktično se nadovezavši na reči Mateje Kežmana.

Izgleda da je sam čin rastanka FSS i Muslina, neki bi rekli i smenjivanja selektora, samo početak ove priče...

(FOTO: Starsport i Action Images)


tagovi

Dmitrij SeljukJaja Turereprezentativni fudbalSlavoljub Muslin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara