"Jirgen Dam"
"Jirgen Dam"

Meksikov otpor evropskom kolonijalizmu: Roma i Fjorentina izvisile, uragan Dam duvaće na Universitariju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.06.15. | 18:07

Tigre za više od 10.000.000 dolara doveo 22-godišnje krilo Pačuke

Jirgen DamIme Jirgena Dama mogli ste da upamtite krajem marta kada je i Fifa potvrdila slutnje Pačuke i otkrila da 22-godišnje krilo po terenu leti kao uragan po obalama Meksika. Dam naime sa loptom u nogama može da razvije brzinu od 35,23 kilometra na sat po čemu je bolji i od Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, a sporiji samo od Gereta Bejla. Međutim, Evropljani nisu imali mnogo prilika da se uvere u te hvalospeve, a pitanje je kada će i moći, pošto se Tigre isprsio i u konkurenciji Rome i Fjorentine dobio Damov "autogram".

Gazeta delo Sport je prethodno pisala o 5.000.000 evra koliko je Viola već odvojila na poseban račun za Dama, Roma je otišla korak dalje i ponudila 8.000.000, ali se Meksikancima izgleda smučilo da gledaju kako im najtalentovaniji igrači beže ispred nosa. U igru su uskočili Kruz Azul i Čivas, ali je najbrži bio Tigre. Poslednje informacije govore da je transfer vredan više od 10.000.000 dolara, odnosno 9.000.000 evra koliko je Pačuka i isprva tražila.

Izabrane vesti

Dam je inače jedan od meksičkih fudbalera za kojim se okreće najviše glava. Ne samo zbog brzine, već i zbog toga što važi za izuzetnog profesionalca za koga se nikad nisu vezivali skandali. Uostalom poreklom je delom Nemac. A možda je to i posledica lošeg iskustva sa Old Traforda. Januara 2013. godine Dam je bio na probi u Mančester junajtedu. Nije prošao. U međuvremenu je sazreo, napredovao, pa je prošlog leta Pačuka na stolu imala konkretnu ponudu Čelsija, ali je procenila da je za Dama još rano. On se nije bunio. Marta ove godine debitovao je za reprezentaciju Meksika. Pre samo pet godina nije imao klub. Otac je bio protiv angažmana u profesionalnom fudbalu, jer je obrazovanje stavljao na prvo mesto.

Jirgen Dam očigledno brzo uči.


tagovi

TigrePačukaMeksikomeđunarodni fudbalJirgen Dam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara