"Don Denis će Luisu pokloniti autić kao utehu"
"Don Denis će Luisu pokloniti autić kao utehu"

Meklaren smenjuje Mercedes sa liderskog mesta?

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.05.16. | 10:40

„Iskreno verujem da ćemo mi posle Mercedesa biti šampioni, i da ćemo to uspeti pre svih ostalih“, sanjari Ron Denis, prvi čovek Meklarena

Don Denis će Luisu pokloniti autić kao utehuTrenutno deluje kao potpuno nemoguće, ali za Ron Denisa, direktora Meklarena uoči trke za Veliku nagradu Italije pitanje dominacije Mercedesa u Formuli 1 biće potpuno zatvoreno onda kada britanska ekipa „preuzme“ primat. Nešto slično tome došlo je i od Erika Bulijea, koji je iz istog boksa poručio da će Meklaren već u Monaku biti bolji od Ferarija...

Obe izjave su poprilično tendenciozne, a mogući razlog za ovakvo šepurenje sa vrha britanskog štaba za cilj može da ima i interno obraćanje Fernandu Alonsu koji će sasvim sigurno napustiti ekipu u slučaju da mu stigne adekvatna ponuda. Opcija je i strašni Mercedes, od čega najviše strahuju u Meklarenu, i to osnovano jer je i Toto Volf potvrdio da su neki razgovori vođeni, ali da će se pravo prečeg potpisivanja ugovora za narednu sezonu dati Niko Rozbergu i Luisu Hamiltonu. Šuška se da bi Niko Rozberg mogao malo i do Skuderije, pa se čini da bi u takvom spletu okolnosti Meklaren imao poprilične kadrovske probleme u slučaju da Alanso ode putem koji vodi u boks Mercedesa.
„Iskreno verujem da ćemo mi posle Mercedesa biti šampioni, i da ćemo to uspeti pre svih ostalih. To jeste izazov, ali verujem u tehnički tim Meklarena i Honde, jer nam i novi propisi za narednu sezonu idu debelo na ruku, što ćemo pod ruku sa japanskim proizvođačem pokušati da izkoristimo. To nam je najveći izazov! Mercedes možemo, ali i želimo da pobedimo pre svih ostalih“, rekao je poprilično optimistični Ron Denis.

Izabrane vesti

Operacija Alonso: Volfov račun bez krčmara, vrbovaće Fernanda ako ode Rozberg!

I zaista, tim iz Vokinga je u toku ove takmičarske sezone uspeo da podigne formu što je bilo jasno vidljivo na Velikoj nagradi Španije kada je Fernando Alonso uspeo da se ostane u igri sve do kraja kvalifikacija. Ako pored toga uzmemo u obzir da je Red Bul u eri Mercedesove dominacije osvojio svega četiri pobede, a Ferari tek tri onda takmičarski planovi Rona Denisa deluju kao bajka ili sanjarenje o nedostižnom idealu za koga je potrebno puno više od čvrste petlje i stroge discipline.

(Foto:Action Images)


tagovi

Toto VolfRon DenisNiko RozbergMercedesMeklarenLuis HamiltonFormula 1Fernando Alonso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara