"Vasilije Micić i Nemanja Dangubić"
"Vasilije Micić i Nemanja Dangubić"

Megini biseri oduševili NBA klubove: Micića prate Oklahoma, Orlando, Juta i San Antonio - Dangubića Sparsi, Hjuston i Hoksi!

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.06.14. | 16:55

Na nedavno održanom Adidasovom kampu u Trevizu dvojica srpskih reprezentativaca obavili su niz razgovora sa brojnim timovima iz najjače lige sveta, koji su očigledno bili pod jakim utiskom posle utakmice sa U18 selekcijom SAD-a

Vasilije Micić i Nemanja Dangubić

Lekcije koje su klinci iz Mega Vizure Vasilije Micić i Nemanja Dangubić nedavno držali američkim košarkašima na Adidasovom kampu u Trevizu nisu ostale nezapažene. Predani rad, novo iskustvo i utakmice sa igračima s "one strane Atlantika" ispratili su i NBA skauti, koji su u svoje teftere imali šta da upišu kada su u pitanju naša dva mlada reprezentativna beka. Raspitivali su se emisari brojnih ekipa iz najjače lige na svetu, obavljeni su čak i preliminarni razgovori, a dvojica tinejdžera bila su puni utisaka posle povratka iz Italije.

Izabrane vesti

Ipak, zbog unapred ustaljenog rasporeda tandem Mege propustio je prvi polufinalni susret plej-ofa Superlige Srbije sa Crvenom zvezdom, a njihova velika pomoć u drugom meču nije donela željeni rezultat, zbog čega su obojica bili vidno nezadovoljni.
"Možda neke odluke na kraju utakmice i pri završnici  nisu bile kakve treba da budu i to nas je koštalo da utakmicu privedemo neizvesnoj završnici. Ja sam promašio dva penala, oni su to iskoristili i tako nas izbacili iz ritma, onemogućivši nam da uđemo u eventualne produžetke ili da pobedimo", rekao je Dangubić, inače strelac 19 poena u Hali sportova na Novom Beogradu. 

Na njegove reči nadovezao se i plejmejker Mega Vizure, koji je i pored vidnog lošeg raspoloženja ostavio prostor za malu šalu.
"Bilo je užasno vruće, ha-ha-ha", rekao je Micić, a potom nastavio:
"Krivo mi je što smo izgubili. Meni je iskreno jako teško pao ovaj poraz, jer smo sve vreme bili tu negde, u priključku. Čak smo i vodili jedno vreme. Mislim da je presudila loša treća četvrtina, odnosno naš loš početak, jer posle toga nismo uspeli da se konsolidujemo. Nedostajala nam je energija, igrali smo na veliki broj poena. Oni su takođe pogodili dosta šuteva, mi smo našu šansu tražili upravo kroz taj koš više, ali to nije bilo dovoljno. Voleo bih da smo dobili utakmicu, ali šta je tu je. Okrećemo se daljim zadacima".

Iako je bekovski tandem odigrao prilično dobro (Micić ubacio 12 poena i upisao šest asistencija), činilo se da je put u Trevizo i rad na Adidasovom kampu doneo i malo umora.
"Ne bih da taj put navodim kao alibi varijantu, ali definitivno je malo teže bilo igrati kada putuješ toliko. Imali smo dva leta. Tamo je dosta bilo naporno, ali dali smo sve od sebe, u to sam siguran. Jednostavno, nedostajalo je malo sreće", smatra 19-godišnji reprezentativac Srbije. 

Vasa Micić

Vasa Nemanja su za naš portal pričali i o tome kako je to biti deo jednog elitnog kampa u kojem se okupljaju najperspektivniji momci.
"To je bilo jedno novo iskustvo za mene. Igrao sam lepo. Što se tiče tih mečeva sa Amerikancima to je bilo možda i najbolje izdanje, ali više mi je koristilo to što sam imao priliku da vidim kako sve to funkcioniše, koliko je organizacija drugačija od ostatka Evrope... S druge strane bilo je to novo iskustvo za mene i Dangubu. Dobro smo se pokazali obojica, s tim da smo falili ekipi u Beogradu", ističe Micić

Šuška se dosta o tome da su Megini klinci imali nekoliko razgovora sa NBA timovima.
"Loše su to formulisale novine, pisalo se da su me ekipe tražile, a imao sam samo univerzalne razgovore, koje klubovi obavljaju sa igračima. Naravno, to su bili klubovi koji su smatrali da treba da obavimo razgovor. Ja sam imao kontakt sa Atlantom, Orlandom, Oklahomom, San Antonijom, Jutom i još nekim ekipama. Dobro je sve to prošlo, oni te razgovore prave tako da vide kakav si kao osoba, sa svima je otprilike bilo isto", kaže Vasa

Nemanja je takođe bio pun utisaka. 
"Bilo je super, stvarno. Vasa i ja smo odigrali odlično. Bilo je to jedno veliko iskustvo za nas u svakom smislu - od rada s trenerima, do organizacije i priče sa svima. Ja sam konkretno imao nekoliko razgovora sa NBA ekipama i zadovoljan sam kako je to prošlo. U pitanju su ekipe San Antonio, Atlanta i Hjuston", otkrio je Dangubić, a na pitanje da li planira da izađe na ovogodišnji draft rekao je:
"Ne znam još uvek da li ću izlaziti na draft, definitivnu odluku doneću kroz nekoliko dana", zaključio je on.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vasilije MicićNemanja DangubićOrlando MedžikMega VizuraKošarkaška SuperligaJuta DžezNBA ligaItalijaHjuston RoketsEvropaAtlanta Hoks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara