"Nikola Jokić"
"Nikola Jokić"

Megina deca igraju kao matora: Jokić najbolji u ABA ligi, Miljenović ga prati u stopu!

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.10.14. | 16:26

Megini klinci dominiraju u regionalnoj ligi...

Nikola Jokić

Nikola Jokić izrasta u velikog igrača! Mladi centar Mega Vizure najkorisniji je pojedinac dosadašnjeg toka ABA lige, a na MVP listi prati ga klupski drug Nenad Miljenović. Megina deca su budućnost srpske košarke!

Izabrane vesti

Dok su mnogi očekivali da će ove sezone u regionalnoj ligi glavnu reč voditi Markus Vilijams, Edo Murić, Roko Ukić, Mirza Begić ili neko od Amerikanaca koji nose dres ABA ligaša. Međutim, Nikola Jokić je sve iznenadio, igra sezonu života i iz dana u dan dokazuje da godine nisu prepreka ako imate kvalitet.

Rođeni Somborac ima dabl-dabl u proseku sa 19.5 poena i 10.3 skoka što je dovoljno za najbolji indeks korisnosti u ligi- 28.8. Centar Mege treći je strelac i prvi skakač takmičenja, a samo mu je 19 godina.

Da stvar bude bolja po ekipu koja mečeve na domaćem terenu igra u Sremskoj Mitrovici Jokića u stopu prati saigrač Nenad Miljenović. Nekadašnji plejmejker FMP-a, Partizana i kragujevačkog Radničkog takođe je dvocifren u dve statističke kategorije- ubacuje 16.8 poena i okruglo 10 uspešnih dodavanja po meču uz prosečan indeks korisnosti 24! Miljenović je potpuno sazreo kao igrač nakon nekoliko neuspešnih sezona, iako je samo dve godine stariji od pomenutog Jokića.

Dok iz tabora Crvene zvezde i Partizana jedni drugima broje strance i međusobno se optužuju da rade o glavi srpskoj košarci, Dejan Milojević u tišini pravi njenu budućnost..

(FOTO: MN PRESS)


tagovi

Dejan MilojevićJadranska ligaMega VizuraNenad MiljenovićNikola Jokić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara