"Nenad Miljenović"
"Nenad Miljenović"

Mega šok u Sremskoj Mitrovici: Solnok slomio Vizuru!

Vreme čitanja: 1min | ned. 16.11.14. | 19:10

To je prvi poraz tima Dejana Milojevića na svom parketu...

Nenad Miljenović

Za košarkaše Mega Vizure utakmice u Sremskoj Mitrovici bile su "sigurica", jer su sve četiri pobede u dosadašnjem delu sezone ostvarili upravo u hali Pinki. Međutim, posle četiri vezana trijumfa ekipu Dejana Milojevića prizemljio je Solnok, koji je zasluženo slavio rezultatom 85:80 (19:13, 21:24, 22:26, 23:17). 

Izabrane vesti

Oba tima sada imaju po četiri trijumfa i poraza, dok je Mega Vizura upisala drugi vezani neuspeh u regionalnom takmičenju. Za razliku od nekih prethodnih utakmica, Mega je izuzetno loše otvorila meč i tokom gotovo celog prvog poluvremena gubila dvocifrenom razlikom. U samom finišu prvog dela Zagorac i Ognjen Jaramaz su vezanim trojkama započeli proces povratka, da bi se na odmor od 15 minuta otišlo kod rezultata 40:37 za goste.

Domaćin je uspeo da konsoliduje redove, zaigra daleko bolje na obe polovine terena. Mega je zahvaljujući odličnom šutu imala pet poena viška (76:71) sve do polovine poslednjeg kvartala i činilo se da je pobeda blizu, međutim... Solnok je zahvaljujući Loranu i Brkiću napravio furioznu seriju 14:4 u samom finišu utakmice, preokrenula rezultat i došla do pobede. 

Goste iz Mađarske do pobede je predvodio Peter Loran sa 18 poena, tri skoka i dve asistencije, a isti broj koševa postigao je i Marko Brkić. Kod domaćina kapiten Nenad Miljenović upisao je 17 koševa, osam asistencija, šest skokova i tri ukradene lopte, Kešelj je dodao 15 poena i pet uhvaćenih lopti, dok je Jokić bio nešto skromniji nego inače – 11 koševa (2/7 za dva, 1/4 za tri).

(FOTO: MN Press)


tagovi

Jadranska ligaMega VizuraNenad MiljenovićNikola JokićSolnok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara