"Radost posle gola Islanđana"
"Radost posle gola Islanđana"

Mažić ne prašta! Island zaledio Amsterdam i zakoračio na Euro, podivljali Indi ostavio Holandiju na ivici provalije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.09.15. | 22:40

Štoper Porta dva puta na zemlji udario Kolbajna Sigtorsona i zaradio crveni karton. Van der Vil skrivio presudni penal. Česi odmakli Lalama na plus šest, Turci ispustili pobedu u sudijskoj nadonadi

Radost posle gola Islanđana“Uštinite me da vidim da li sanjam!“, verovatno bi usklinuo svaki fudbalski fanatik da je kojim slučajem utonuo u petogodišnji san, a večeras se probudio i video rezultat derbi meča Grupa A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Island je usred Amsterdama sa igračem više savladao Holandiju sa 1:0 posle opravdano dosuđenog penala Milorada Mažića, dok je poziciju Lala dodatno otežala pobede Češke posle preokreta u susretu sa Kazahstanom u Plzenj areni.

Epilog: Tri kola pre kraja takmičenja Island ima fantastičnih 18 bodova, Češka je dva koraka iza, a trećeplasirana Holandija dodatnih šest stepenika ispod što znači da bi samo čudo moglo da spreči izabranike čuvenog Larsa Lagerbaka da obezbede jedno od prva dva mesta i viziraju karte za Francusku posebno imajući u vidu da će u naredna dva kola biti domaćini Kazahstanu i Letoniji, a tri boda im garantuju plasman na Euro 2016.

Izabrane vesti

Holanđani pak u nezavidnoj poziciji, a bes će sigurno usmeriti ka srpskom arbitru Miloradu Mažiću, pošto je on prvo već u 31. minutu isključio Bruna Martinsa Indija, a potom zbog prekršaja Gregorija van der Vila nad Birkirom Bjarnasonom svirao jedanaesterac sa kojeg je Gilfi Sigurdson postigao odlučujući gol. Istina je međutim da je Mažić u oba slučaja postupio pravilno.

Podivljali Bruno Martins Indi prvo je posle jednog duela sa Kolbajnom Sigtorsonom dva puta laktom na zemlji udario protivničkog igrača u glavu. Mažić mu je momentalno pokazao put u svlačionicu.

Držali su se ipak Holanđani koliko su mogli, ali nije više Island ona ekipa koja je služila za popravljanje gol razlike. I te kako znaju da igraju fudbal Lagerbekovi izabranici. Samo su čekali šansu, a Van der Vil im ju je i podario kada je oborio Bjarnasona. Jasper Silesen, koji nikada u karijeri nije odbranio udarac sa bele tačke, imao je loptu na šaci, ali nije vredelo.

Krenuli su potom Roben, Snajder i drugovi u frontalni juriš, ali je Hanes Haldorson briljirao među stativama Islanđana. To nisu bile jedine loše vesti.

U tom trenutku je naime Kazahstan vodio u Plzenj zahvaljujući golu Jurija Logvinenka, ali se negde u to vreme nebo obrušilo na glavu Holanđana. Selektor Pavel Vrba je u 46. minutu na teren poslao 190 centimetara visokog napadača praške Slavije Milana Škodu, a on mu se odužio matiravši goste sa istoka dva puta u razmaku od 12 minuta. Glavom naravno. Zlatna pobeda za Čehe pred možda i odlučujuće gostovanje u Letoniji.

Pobeda u bivšoj sovjetskoj zemlji bi naime značila da Česima samo bod nedostaje za direktan plasman na Evropsko prvenstvo, ali to neće biti nimalo lak zadatak što se večeras videlo i u Turskoj. Dugo su Letonci odolevali pre no što je torpedo Selčuka Inana doneo domaćima prednost, ali samo da bi Turci sve dobro što su uradili prosuli u prvom minutu sudijske nadoknade.

Grupa A

Češka – Kazahstan 2:1 (0:1)
/Škoda 74, 85 - Logvinenko 21/

Holandija – Island 0:1 (0:0)
/Sigurdson 51pen/

Turska – Letonija 1:1 (0:0)
/Inan 77 – Sabala 90+1/

Tabela: Island 18, Češka 16, Holandija 10, Turska 9, Letonija 4, Kahastan 1.

Grupa B

Belgija – BiH 3:1 (2:1)
/Felaini 23, De Brujne 44, Azar 78pen – Džeko 15/

Kipar – Vels 0:1 (0:0)
/Bejl 82/

Izrael - Androra 4:0 (4:0)
/Zahavi 3, Biton 22, Hemed 26, Dabur 38/

Grupa H

Azerbejdžan - Hrvatska 0:0

Bugarska – Norveška 0:1 (0:0)
/Foren 57/

Italija – Malta 1:0 (0:0)
/Pele 69/

Grupa C

Subota:
18.00 Luksemburg – Makedonija
18.00 Ukrajina – Belorusija
20.45 Španija - Slovačka

Grupa D

Petak:
18.00 Gruzija – Škotska
20.45 Nemačka – Poljska
20.45 Gibraltar - Rep. Irska

Grupa E

Subota:
18.00 Estonija – Litvanija
18.00 San Marino – Engleska
20.45 Švajcarska - Slovenija

Grupa F

Petak:
20.45 Farska Ostvra - S. Irska
20.45 Grčka – Finska
20.45 Mađarska - Rumunija

Grupa G

Subota:
18.00 Rusija – Švedska
20.45 Austrija – Moldavija
20.45 Crna Gora - Lihtenštajn

Grupa I:

Petak:
20.45 Danska – Albanija
20.45 Srbija - Jermenija

(FOTO: Action Images)


tagovi

Turskareprezentativni fudbalMilorad MažićLetonijaKazahstanIslandHolandijaGregori van der VilGilfi SigurdsonEvropaČeškaBruno Martins Indi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara