""
""

Mašinovođa Busufa vozio Lokomotivu kroz pakao produžetaka do trofeja u kupu Rusije (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.05.15. | 20:34

Nemanja Pejčinović igrao je od početka do kraja za Lokomotivu, dok Petar Škuletić nije dobio priliku da uđe na teren

Malo je nedostajalo da Lokomotiva iskoči iz šina u finalu ruskog kupa, ali su na kraju mašinovođe Baje Nijase i Mbark Busufa zajedničkim naporima vratile Moskovljane na kolosek i posle produžetaka u Astrahanu u duelu Kubanjom tim iz prestonice osvojio je prvi trofej posle 2007. godine – 3:1.

Izabrane vesti

Ovo je timu iz Moskve osmi trofej nacionalnog kupa u klupskoj istoriji i Lokomotiva će sledeće sezone igrati u Ligi Evrope.

Mnogo muke je nekadašnji šampion Rusije imao kako bi stigao do pobede. Na kraju je gol bivše zvezde Anderlehta, Busufe u 104. minutu trasirao Lokomotivi put ka pobedi i peharu. Konačan rezultat postavio je Aleksej Mirančuk u 111. minutu posle odličnog solo prodora i preciznog šuta u gornji desni ugao.

Nemanja Pejčinović igrao je od početka do kraja za Lokomotivu, dok Petar Škuletić nije dobio priliku da uđe na teren.

Ambiciozni Kubanj je u 28. minutu iskoristio ozbiljnu grešku uzbekistanski internacionalac Vitalij Denisov koji je promašio loptu, a spremno je sačekao vezista Vladislav Ignjatjev i poslao je u mrežu.

Posle tog gola Kubanj je prosto spustio rampu poznatijem i trofejnijem rivalu. Do kraja prvog poluvremena Lokomotivana očigledno šokirana vođstvom rivala, nije uspela da napravi iole ozbiljnu akciju i ugrozi gol rivala.

Tek u nastavku meča Lokomotiva je konačno odlučila da zaigra fudbal i pokaže zube. U 45. minutu golman Kubanja Aleksandar Belenov je morao da interveniše posle pokušaja Samedova

Kako je meč ulazio u završnicu, tako su Moskovljani stezali obruč. U 71. minutu Portugalac Fernandeš je mogao da donese izjednačenje, ali mu to nije pošlo za rukom.

Ipak, tri minuta kasnije Lokomotivi se isplatila ofanzivnija igra i Baje Omar Nijase je postigao gol, a u igru je ušao sredinom drugog poluvremena umesto Romana Pavljučenka

Mogao je poznati moskovski klub već u sledećem napadu da napravi potpuni preokret, ali je Samedov iz prilično dobre pozicije kroz šumu nogu gađao pored desne stative.  


(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

RusijaPremijer ligaPetar ŠkuletićNemanja PejčinovićMbark BusufaLokomotiva Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara