""
""

Martovsko ludilo: Ristć eliminisan posle odlične partije u ludoj završnici (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.03.17. | 11:42

Jedini srpski predstavnik u završnici doćiveo bolan poraz

Dok se u NBA ligi vode poslednje bitke za plej-of i jure se mesta i što bolje pozicije u doigravanja, američka košarka je ovih dana ipak u znaku jednog drugog takmičenje. Mart je mesec kada se u koledž košarci igra završnica poznata pod nadimkom „martovsko ludilo“ što je jedan od najvećih sportskih događaja s one strane Atlantika.

Izabrane vesti

Takmičenje je stiglo do osmine finala, a sinoć su četiri tima izvadili vizu za četvrtfinale.

Nama su Srbiji je svakako najzanimljivji duel Arizone i Ksavijera zbog našeg jedinog predstavnika u završnici NCAA lige. Mladi centar Dušan Ristić je odigrao odličan meč za svoju Arizonu, ali je ona doživela iznenađujući poraz od Ksavijera 71:73. To je ujedno i najveće iznenađenje večeri jer je Arizona bila drugi nosilac u diviziji Zapada dok je Ksavijer bio tek 11. kosturaš.  

Međutim, Ksavijer je jedno od najprijatnijih iznenađenja i igra u sjajnoj formi jer je pre Arizone izbacio šeste nosioce Merilend i treće favorite Floridu Stejt. Sada su pridodali i skalp Arizone...

Ristić je bio jedan od najboljih u timu Arizone koja je doživela bolan poraz jer je imala pobedu na tacni. Blistao je u prvom poluvremenu i održavao Vajldketse u vođstvu. Na tri minuta do kraja, Arizona je imala prednost 71:64 i ogromnu podršku sa tribina. Alonzo Trajer je nešto ranije vezao 15 poena i delovalo je da su Divlje mačke završile posao...

Ali Ksavijer pravi čuda ove sezone i tada je krenuo u realizaciju još jednog!

Trajer je stao u najgorem mogućem momentu i počeo da promašuje, Arizona je prokockala pet napada zaredom, a Ksavijer je napravio seriju 9:0 kojom je prešao u vođstvo. Ristić je na 50 sekundi do kraja imao šansu, ali je promašio. Trajer je imao trojku za pobedu osam sekundi pre kraja, ali je i on promašio i gosti su ostavrili trijumf.

Srpski centar je za 23 minuta na parketu upisao 17 poena. Šutirao je 7/10 iz igre, a 3/3 sa linije penala, imao je četiri skoka i po jednu asistenciju i blokadu.

U četvrtfinale se plasirao i prvi nosilac Gonzaga koja je savladala vest Virdžiniju 61:58. Na Srednjem zapadu je prvi favorit Kanzas deklasirao Purdju 98:66, dok je Oregon savladao Mičigen 69:68.  

(FOTO: Action images)


tagovi

Arizona VajldketsDušan RistićNBA ligaNCAA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara