""
""

Martinezova mašinerija ruši sve pred sobom, Liga šampiona je sve bliža! Eriksen je heroj Totenhema! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.04.14. | 18:12

Fulam i Kardif ostvarili su minimalne pobede nad Noričom, odnosno Sautemptonom, čime su uhvatili poslednji voz za opstanak. Treba napomenuti da su sve utakmice počele sa sedam minuta zakašnjenja kako bi se odala počast žrtvama Hilsboroa

Kada bi se Premijer liga u ovom trenutku završila, fudbaleri Evertona bi u narednoj sezoni igrali kvalifikacije za Ligu šampiona! Karamele su uspele da odole Sanderlendu na Stadionu svetlosti, upišu minimalnu pobedu rezultatom 1:0 i tako dođu do pozicije broj četiri na tabeli, uz dva boda više u odnosu na Arsenal! 

Jedini pogodak na meču viđen je u 75. minutu, kada je štoper domaćeg sastava, Ves Braun, savladao Manonea i poklonio pobedu rivalu! Everton je do tog momenta imao nekoliko vrlo dobrih prilika, ali su Nejsmit, Barkli i Lukaku svaki put bili za dlaku neprecizni...

Izabrane vesti

Sve u svemu, kaznena ekspedicija Roberta Martineza je tako došla do sedme uzastopne pobede!

Treba napomenuti da su sve utakmice počele sa sedam minuta zakašnjenja kako bi se odala počast žrtvama Hilsboroa.

Neverovatan meč viđen je u Vest Bromviču! Dva potpuno različita poluvremena odigrali su fudbaleri VBA i Totenhema, u kojem su izabranici Pepea Mela bili na korak od velike pobede, ali su upornost Pevaca i nonšalantna igra domaćina na kraju dovela do podele bodova - 3:3.

Popularni Drozdovi krenuli su u ofanzivu već od prvog minuta. Tačnije, već u 24. sekundi Matej Vidra je odlično iskoristio gužvu u šesnaestercu gostiju i jednim lukavim udarcem doneo svom timu i navijače veliku radost. 

Igrači u belim dresovima nisu ni stigli propisno da se oporave od šoka, a na semaforu je već bilo 2:0. Potpunu konfuziju u redovima gostiju iskoristio je Brant, koji je mrežu zatresao već u 4. minutu.

Totenhem je u 16. minutu imao priliku da umanji razliku i vrati se u igru, međutim Adebajor nije uspeo da realizuje penal. A, samo 15 minuta kasnije stigla je kazna. Sesenjon je odlično istrčao kontru, odlično se oslobodio Kirikeša i Lorisu zagorčao život... Bilo je 3:0...

Ipak, da ne bude sve tako crno po londonske Pevce pobrinuo se Jonas Olson, koji je u 34. minutu uspeo da savlada svog saigrača na gol-liniji i vrati kakvu-takvu nadu rivalu.

Od tog momenta, pa sve do kraja utakmice gosti su konstantno napadali. Odlične prilike imali su Lenon i Kejn, ali je Foster bio na visini zadatka. Ali, u 70. minutu Kejn je konačno uspeo da probije bedem rivala i meču vrati potpunu neizvesnost. 

A onda, potpuno niotkuda, pojavio se heroj Totenhema, Kristijan Eriksen, koji se fenomenalno snašao u protivničkom šesnaestercu i doneo Totenhemu jedan, ali jako vredan bod!

PREMIJER LIGA – 34. KOLO:

Subota:

Kristal Palas – Aston Vila 1:0 (0:0)
/Pančion 76/

Fulam – Norič 1:0 (1:0)
/Rodaljega 40/

Sautempton – Kardif 0:1 (0:0)

Stouk – Njukasl 1:0 (1:0)
/Pieters 42/

Sanderlend – Everton 0:1 (0:0)
/Braun 75 ag/

VBA – Totenhem 3:3 (3:1)
/Vidra 1, Brant 4, Sesenjon 31 – Olson 34 ag, Kejn 70, Eriksen 90+4/

Nedelja:

14.37 Liverpul – Mančester Siti
17.07 Svonsi – Čelsi

Utorak:

20.45 Arsenal – Vest Hem

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vest Bromvič AlbionStefan SesenjonSautemptonSanderlendPremijer ligaHugo RodaljegaMatej VidraJonas OlsonFulamEvropaEvertonErik PietersEngleskaEmanuel Adebajor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara