""
""

Martinez: Ne moramo da prodajemo igrače

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.04.14. | 13:43

Španski trener tvrdi da je Everton u stabilnoj finansijskoj situaciji i da će puštati igrače da napuste Gudison samo ako je to u interesu kluba

Najveće pozitivno iznenađenje u Premijer ligi - a možda i u ostalim ligama “petice” - je odličan plasman Evertona na tabeli. Karamele imaju izbalansiran, lepo upakovan tim, svaki igrač ima svoju ulogu i mnogi od njih su “eksplodirali” ove sezone ili su nastavili da pružaju vrhunske partije kakve su imali i pod Mojesom.

A kada ekipa koja iza sebe nema šeika i oligarha ima tako dobre igrače oni koji imaju “staratelje” staju u red i otvaraju novčanik. Ipak Roberto Martinez je na sastanku deoničara Evertona izjavio da klubu ne gori pod nogama tako da niko neće žuriti da unovči Bejnsa, Kolmana, Miraljasa, Barklija...
“Jedna stvar koju svi treba da znaju je da mi nemamo potrebu da prodajemo igrače. Ako prodamo, to će biti zato što je to bilo pravo vreme i zato što će ekipa biti jača na toj poziciji. Mnogo je bitno za fudbalski klub da ne mora da prodaje kako bi preživeo. To se neće desti”, rekao je Španac

Izabrane vesti

Ipak to ne znači da Karamele neće biti aktivne u predstojećem prelaznom roku.
“Da li će biti novih lica i odlazaka iz kluba? Naravno. Sa svakim rokom moramo da budemo svežiji, potrebni su nam novi igrači, ali ne moramo da prodajemo”, dodao je bivši trener Vigana.

Ros Barkli već nekoliko godina nosi epitet jednog od najperspetivnijeg engleskog igrača, ali tek sa dolaskom Martineza je uspeo da u potpunosti pokaže svoj talenat.
“Najveći uspeh ove sezone je razvoj mladih igrača. Za mene je neverovatno uzbudljivo da gledam kako su se razvili i to će biti centralna stvar što ćemo pokušavati. Dokle god se mladi igrači tretiraju kao fudbaleri koji su odigrali 500 utakmica, onda oni razumeju da postoji proces učenja i da moraju da nastave da napreduju. Lako ih je tako motivisati”, zaključio je Martinez.

 

Everton u sledećem kolu igra protiv Mančester Sitija, a kvota na pobedu Karamela je 4,60, za nerešeni rezultat 3,60, a za pobedu gostiju 1,70.

(FOTO: Action images)


tagovi

Simus KolmanRos BarkliRoberto MartinezPremijer ligaKevin MiraljasEvropaEvertonEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara