"Marko Nikolić"
"Marko Nikolić"

Marko Nikolić: Nedopustiva isključenja, nema razloga za nervozu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.03.14. | 16:47

"Lazović i Obradović moraju da budu najmirniji na terenu, a ne najnervozniji", kritikuje trener Partizana iskusne igrače

Marko NikolićČetiri utakmice, 10 od mogućih 12 bodova, 11 golova, ali i dva, utisak je, potpuno bespotrebna crvena kartona koja su pokvarila impresije Marka Nikolića sa početka epizode na klupi Partizana. Inače, sasvim uspešne.
"Generalno sam zadovoljan, naročito poslednjom i pretposlednjom utakmicom u kojima smo pokazali dobar fudbal, postigli impresivnih devet golova, stvorili još desetak izglednih šansi, demonstrirali smo određenu energiju na terenu i visok kvalitet igre. Nije lako svaku narednu odigrati na top nivou, ali ćemo se truditi da poboljšanim kvalitetom igre dolazimo do pobede", sumira utiske šef sruke crno-belih.

Ali ne može, a i ne želi da se krije od problema. Koji se ne odnose toliko na igru već na pritisak koji je, bar se stiče takav utisak, počeo da ostavlja traga na ekipu. Isključenja Nikole Ninkovića i Danka Lazovića svakako su nešto što ne raduje Nikolića, posebno zato što su živci popustili onim najstarijima (računamo tu i požutelog Milana Obradovića).
"Lazović je napravio veliku grešku, a on baš kao i Milan Obradović i Saša Ilić moraju da budu najmirniji na terenu, a ne najnervozniji.  Razumem da smo svi ljudi od krvi i mesa i emocija, ali za crveni karton nema opravdanja.  Niti ima razloga za nervozu. Pogotovu što smo dva isključenja zaradili posle naših postignutih golova. Na to nemamo pravo. Ajde još i žuti kartoni nisu zabrnjivajući, ali dva crvena u ovako kratkom vremenskom intervalu su jednostavno nedopustiva", kritikuje Nikolić.

Izabrane vesti

Nada se, ipak, da će Disciplinska komisija FSS biti blaga prema Lazoviću, jer, kako kaže – udarca nije bilo.
"Ne očekujem visoku kaznu za Lazovića, naročito posle odgledanog TV snimka. Bez želje da ga opravdavam, nije tu bilu nikakvog udaranja.  Ali ponavljam da nemam pravo na luksuz da nam važni igrači izostaju za naredne mečeve".

Da sve bude još gore za Nikolića zbog parnih kartona naredni meč protiv Slobode propustiće i Vladimir Volkov i Milan Obradović, pa se postavlja pitanje ko će zameniti i njih i Ninkovića i Lazovića? Da li će to, recimo, moći da učini Ismail Beko Fofana, koji je zbog plućne bolesti već dugo vans troja? Ili Miloš Ostojić (pauzirao zbog obnovljene povrede zadnje lože), pa Nemanja Kojić?
"Videćemo tokom nedelje, jer prema poslednjem lekarskom izveštaju Fofana je i dalje u fazi oporavka i primetno je da njegovo telo i način igre nisu na nivou od letos. On je medicinski zdrav, ali nije funkcionalno sposoban. Što se tiče Ostojića od danas počinje da trenira, a za tri ili četiri dana će nam se na terenu pridružiti Nemanja Kojić i imaćemo mogućnost da ih koristimo. Njih dvojica nisu sedeli kod kuće, nego su radili delove treninga koje su mogli".

Bilo kako, crno-beli posle dva gostovanja kod kuće, a Partizan je ranijih sezona često baš u Humskoj bio pod najvećim pritiskom? Nikolić ne brine.
"Domaći teren je ipak domaći teren i nema mesta na svetu gde se Partizan bolje oseća nego u Humskoj. To je za naše igrače najprijatnije mesto, a uz za onakvu podršku kakva je bila protiv niškog Radničkog protivnicima nije prijatno. Sloboda ima igrače sposobne da naprave problem bilo kome u ligi, njihov trener je izuzetan motivator, ali verujem da možemo da zadržimo ovaj kvalitet igre i da upišemo još jednu pobedu", samouveren je Marko Nikolić.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanNemanja KojićMiloš OstojićMarko NikolićMilan ObradovićIsmail Beko FofanaDanko Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara