"Nikolić i Tumbaković"
"Nikolić i Tumbaković"

Marko Nikolić lobirao za Tumbu na izborima u Partizanu, neka ga sad sačuva!

Vreme čitanja: 4min | pon. 29.12.14. | 19:18

„Ivan Tomić je dobar budući trener, da se ne naljuti, on upravo od Nikolića može dosta toga da nauči“, kaže fudbalski menadžer Ranko Stojić u razgovoru za MOZZART Sport

Nikolić i TumbakovićSvi znaju da jeste - niko ne zna zbog čega. Ili neće to da kaže. Marko Nikolić je smenjen sa funkcije šefa Partizanove struke i dok uprava crno-belih ne smisli neko valjano obrazloženje iznenadne rokade na klupi na koju će sesti Ivan Tomić, navijačima i fudbalskoj javnosti ostaje samo da nagađaju zbog čega je trener koji je stekao šest bodova u šampionskoj trci postao bivši.

Iako se brani rečima kako „nije poteklo od njega“, tokom ponedeljka je beogradskom čaršijom kružila informacija da je najveći, neki kažu i jedini, zagovornik smene Ljubiša Tumbaković. Potpredsedik Parnog valjka je navodno saopštio predsedniku Zoranu Popoviću da mu se, ako mu je već dao odrešene ruke, ne meša u sektor, pa je kao drugo kadrovsko rešenje (posle imenovanja Dragana Ćirića za sportskog direktora) predložio da se Nikolić razreši dužnosti. I sve to, opet kako čaršija bruji, zbog nesuglasica sa Rankom Stojićem, uglednim menadžerom i nekadašnjim finansijerom Rada, koji je lansirao Marka Nikolića u orbitu i njegov je trenerski otac.

Izabrane vesti

Stojić u razgovoru za MOZZART Sport opovrgava takve pretpostavke i dodaje da ni sam ne može da se načudi smeni na klupi Partizana, koja će biti potvrđena u sredu na sastanku Upravnog odbora.
Smešne su priče da ja na bilo koji način imam veze sa dešavanjima u Humskoj 1. Iz prostog razloga što se sa Nikolićem nisam čuo mesecima, što može i Marko da potvrdi. Čak se može reći da sam na njega ljut, jer mi posle njegovog insistiranja da se vidimo i razgovaramo oko pojedinih igrača, sledećeg dana nije odgovarao na telefonske pozive. I tako je ostalo do današnjeg dana. Za razliku od mene, znam pouzdano, a i to se da proveriti, da je Nikolić tokom predizbornih aktivnosti u Partizanu bio u kontaktu sa mojim prijateljima, uporno lobirao da se gospodin Tumbaković i njegova ekipa vrate u klub, zauzmu pozicije na kojima su sad“, otkriva Stojić.

Stojić, Nikolić i Nebojša LukićZahladneli odnosi na relaciji Stojić - Nikolić nisu, međutim, uticali da bivši poslodavac promeni stav o dugogodišnjem poznaniku.
To što sam ljut na Nikolića ne znači da ga manje cenim. Uspešan je, trener koji animira, motiviše, poseduje pobednički mentalitet, ima nestvarnu energiju i najviše zahvaljujući njemu Partizan se nalazi na prvom mestu. A Tumbaković, pošto je bio direktor, trebalo bi da zna da se u takvim situacijama trener ne menja. Pazite, kad god sam u Radu donosio odluke na prečac ispostavile su se kao pogrešne. Otuda je i ova ideja da se smeni Nikolić brzopleta i apsurdna“.

Stojić kaže da ne želi da drži lekcije ljudima u Humskoj 1, međutim, kao čovek koji je 12 godina proveo na funkcionerskoj ulozi oseća potrebu da ih posavetuje.
„Vidim da je Tumba planirao da sve svoje ljude, bivše igrače, postavi na određena mesta u klubu i to za samo sedam dana. To je već uradio sa Ćirićem, sad hoće Tomića, Petrića, Batu Mirkovića... Ne radi se to tako, iako je reč o momcima zavidih biografija, posvećenih klubu, ali i ljudima koji bi tek trebalo da uče. Na primer, Ivan Tomić je dobar budući trener. Naglašavam - budući. Da se ne naljuti, on upravo od Marka Nikolića može dosta toga da nauči. Najpre kao strateg Teleoptika, da se najmanje pola godine do godinu dana kali u filijali, pa da se onda razmišlja o eventualnoj promeni. Isto važi za Batu i Gordana, koji bi mu pomagali“.

Stojić i TumbakovićOsim nemuštih objašnjenja Ljubiše Tumbakovića i Dragana Ćirića niko od čelnika Partizana nije našao za shodno da se oglasi tokom ponedeljak iz čega se može zaključiti da je razlaz sa Markom Nikolićem zakazan za utorak na sastanku Sekretarijata, zamišljenom kao priprema za Upravni odbor 31. decembra na kome će Ivan Tomić dobiti poverenje uprave.
„Tumba je moj prijatelj i zato očekujem da me posluša, da snagom svog autoriteta stane iza Marka, jer je to interes Partizana. Moja iskrena poruka Tumbakoviću je da sačuva Nikolića, svaki drugi potez bio bi van logike“.

Na opasku da možda nije dobro procenio odnose u Humskoj i da je upravo Tumbaković zagovornik smene, Ranko Stojić menja ton u glasu:
Ako je tako, bojim se da Partizan, klub koji mnogo volim i za koji sam branio, ne doživi sudbinu Crvene zvezde. Znam da ne žele da se bave konkurentima, ali nekad je dovoljno samo gledati preko puta i shvatiti kako ne bi trebalo da se radi. Taman jedna uprava na svojim greškama nauči šta ne valja, pa dođe nova i opet sve ispočetka. Nigde sistema, samo se povećavao dug u kasi i evo dokle su crveno-beli stigli. Da se Partizanu ne bi desio takav scenario, najbolje je da Nikolić ostane šef struke, jer je to stvar principa“, dodao je Ranko Stojić u razgovoru za naš portal.

-----------------------------------------------------------------
NEKI TRENERI BOLJE VODE EKIPU SA TRIBINA, A I KAZNA MOŽE DA SE SMANJI

Najveća muka čelnicima Partizana biće da objasne zašto smenjuju uspešnog trenera. Kao jedna od paravana iza koga će pokušati da se sakriju čelnici figurira kazna Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije po kojoj Marko Nikolić neće smeti da sedi na klupi u prva tri kola prolećnog dela prvenstva.
To nema nikakve veze. Mogu da vam navedem bar petoricu trenera u Evropi koji sve pripreme na treninzima, a utakmice namerno vode sa tribina, jer sa tog mesta imaju bolji pregled igre nego sa klupe. Zatim, u doba savremene komunikacije moguće je u nesmetano deliti savete i van osnovnog radnog mesta. A na posletku, tu je i žalba po kojoj bi Nikoliću kazna mogla da bude smanjena na dva meseca, pa bi on već u prvom prolećnom kolu sedeo na klupi“, obrazložio je Stojić.

(FOTO: MN Press, Star sport) 


tagovi

Ljubiša TumbakovićMarko NikolićFK PartizanRanko StojićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara