""
""

Markez: Neću novu šasiju, i stara je dobra za titulu!

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.07.16. | 11:55

„Ima nekih pozitivnih, ali i dosta negativnih stvari na toj novoj šasiji, pa sam zato odlučio da ipak idem u finiš sezone na proverenoj platformi“, kaže Mark Markez

Poznato je da se dobre stvari nerado menjaju, ali da motociklisti kraljevske klase voze čak tri godine motocikl na istoj platformi, to je zaista retkost. Mark Markez je dobar primer tradicionalne filozofije, pošto u pohod na titulu i borbu sa Lorencom i Rosijem, zvanično nastavlja na Hondinom motociklu „rc 213 v“! On ovaj motocikl jednostavno smatra za talisman još od 2014. godine. Mark Markez je zato zaključio da stara šasija poslušnije obavlja posao, i da bi bilo suludo eksperimentisati u ovom periodu Moto GP sezone.
„Iskreno sam očekivao više od ovog testa. Dani Pedrosa je koristio novu šasiju, i osetio neke pozitivne stvari, što i sam mogu da potvrdim, ali je tu bilo i dosta negativnih! Eto jedna od pozitivnih promena je nešto lakši izlazak iz krivine, ali je zato ulazak dosta lošiji. Ne žurim ja nigde, ićiću sa starom šasijom, i sačekaću da novu modifikaciju ove, pa ćemo već videti“, kaže, Mark Markez komentarišući svoje viđenje unapređenja koje Honda priprema svojim motociklistima.

Izabrane vesti

Markez je na kraju zaključio, kako je poverenje ključni faktor u odluci da ostane na staroj šasiji. Španac u svom stilu dodaje i mišljenje koje nedvosmisleno diskvalifikuje sve Hondine napore da se stvori nešto bolji motocikl.
„Šasija iz 2014. mi daje samopouzdanje, dobro prijanjanje prednjeg točka, možda i dobar osećaj zbog svega što sam prošao sa njom. Ipak neka sačeka još malo nova šasija, poradićemo na balansu zadnjeg dela, pa ćemo videti šta dalje“, zaključuje Mark Markez.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Valentino RosiMoto gpMark MarkezHorhe LorencoHondaDani Pedrosa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara