"Kanabis kao lek"
"Kanabis kao lek"

Marihuana na pragu NFL-a?

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.08.17. | 16:57

Najmoćnija sportska liga na svetu finansira istraživanje koje bi moglo da pomogne kod bolnih povreda igrača

Kanabis kao lekRetko koji sport na svetu je tako surov kao američki fudbal. I to ne samo zbog teških, a čestih povreda, već i zbog odnosa timova prema povređenim igračima. Naročito ako nisu u pitanju zvezde.

Ta, socijalna strana NFL-a retko kada je tema, ali je zato bol od povreda, pre svega glave, konstanta. Svesni da se opšte mišljenje menja prema medicinskoj upotrebi marihuane, i da je mnogi koriste njene derivate ne bi li smanjili probleme, pre svega od hroničnih bolova, ljudi sa vrha NFL piramide su odlučili da pomognu istraživanje o ovoj biljki koje sprovodi udruženje NFL igrača ne bi li otkrili da li je sigurno da je sportsisti koriste. Oni to, naravno već uveliko rade, ali se trude da im ne nađu tragove u uzorcima krvi ili urina, pošto sledi kazna. Što je, naravno teška glupost jer se marihuana izjedanačava sa dopingom, a dobro je poznato da ona to nije. Eventualno jeste za "nefizičke" sportove, kao što je streljaštvo, streličarstvo, šah...

Izabrane vesti

Po svemu sudeći, marihuana će uskoro biti dozvoljena za korišćenje u medicinske svrhe svuda u normalnom svetu, pa ne čudi da se radi na njenom istraživanja uticaja na sportiste.

(foto: Shutterstock)


tagovi

marihuanaNFL

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara