""
""

Marić: Zvezda i Partizan neće otići u stečaj

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.07.13. | 08:43

„Klubovi će morati da otvore svoje knjige i pridržavaju se načela koja važe za sve u Srbiji“, rekla je ministar omladine i sporta

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Alisa Marić rekla je da država neće plaćati dugove klubova iz budžeta, pošto su Fudbalski klub Crvena zvezda i Košarkaški klub Partizan uputili javni apel da im država obezbedi finansijsku pomoć.

Marićeva je poručila da se to neće dogoditi, osim ako se značajno ne promeni Zakon o sportu.
Čak i tada teško je porediti potrebe profesionalnih fudbalskih i košarkaških klubova sa potrebama celokupnog reprezentativnog sporta. Ne mislim da je prihvatljivo da se uzme svima drugima i pokriju dugovi klubova, kako god da su nastali. Hajde da uvedemo red, da se zna koji to procenat profita odlazi kojim klubovima i kako se vrši pravedna raspodela. Ako se to ne promeni, onda je to Eldorado potencijalne korupcije, u kojoj se traži što bolja veza“, rekla je Marićeva za Večernje novosti.

Izabrane vesti

Ona smatra da je nužno transparentnije poslovanje klubova, što će sprečiti moguću korupciju, a time otvoriti ambijent za investicije iz privatnog sektora.
Ministarstvo tu može da odigra važnu ulogu, da pokrene i podrži ceo proces, ali klubovi će morati da otvore svoje knjige i pridržavaju se načela koja važe za sve u Srbiji“, upozorila je ministarka omladine i sporta, ističući da ne postoji budžet koji može da finansira klubove. „Niko tu neće otići u stečaj, a ja nisam čula da iko insistira na privatizaciji. Privatizovani klub i može da ode u stečaj, pa promeni vlasnika ili rukovodstvo da bi doživeo novi uzlet. Uostalom, prema zakonu, klubovi mogu da iniciraju privatizaciju, a ne Ministarstvo omladine i sporta. I Zvezda i Partizan su institucije i moraju da budu ponos srpskog sporta i ubuduće“.

Ona je, između ostalog, istakla da se problem sprečavanja nasilja u sportu rešava u trouglu policije, tužilaštva i sudstva.
„Kriminal i sport nikada neće biti isto. Akcioni plan je pripremljen i verujem da će ga uskoro usvojiti Vlada“, kazala je Marićeva.

 

(FOTO: MN Press)


tagovi

Alisa MarićFK Crvena zvezdaJadranska ligaMinistarstvo sportaFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara