"Maravić"
"Maravić"

Maravić: Nemojmo da srbujemo, plaćamo ceh nepoštovanju pravila!

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.10.14. | 11:44

"FSS, Zvezda, Partizan, Vojvodina Rad, Novi Pazar ne razgovaraju između sebe, ne sarađuju, ratuju jedni protiv drugih. UEFA sve to zna. Njihova poruka je jasna. Stavite ključ u bravu ili počnite da igrate kao sav normalan svet", kaže Maravić za MOZZART Sport

MaravićDušan Maravić, dugogodišnji član FIFA i UEFA, žali zbog odluke Discipliske komisije evropske „kuće fudbala“ povodom prekinutog meča Srbija – Albanija i dodaje smo platili ceh nepoštovanju pravila. Maravić je, takođe, dodao da nema razloga da mislimo kako nas UEFA mrzi.  
„UEFA nas je molila 20 godina da se urazumimo i ponašamo kako treba, u duhu fer-pleja, više puta je predsednik evropske „kuće fudbala“ Mišel Platini dolazio u Beograd i razgovarao sa Tadićem i Dačićem, ali nismo bili u stanju da se dozovemo svesti protiv Albanije i sada plaćamo ceh svemu tome“, rekao je Maravić za MOZZART Sport i nastavio: „Pre konačne odluke UEFA govorio sam da će, ako ne bude meč registrovan službenim rezultatom 3:0 za nas, biti katastrofa i da će to biti politika Klintona i njegove verenice Prištine, Brisela i ko zna koga još. Kao čovek koji je 20 godina radio u fudbalskim institucijama bio bih razočaran do koske“.

Maraviću nije bilo potrebno postavljati pitanja.
„Ostalo, kada je u pitanju ’prljav veš’, nisam hteo da govorim pre odluke. To moramo da rešimo ovde, u našem dvorištu. FSS, Zvezda, Partizan, Vojvodina Rad, Novi Pazar ne razgovaraju između sebe, ne sarađuju, ratuju jedni protiv drugih. UEFA sve to zna. Njihova poruka je jasna. Stavite ključ u bravu ili počnite da igrate kako sav normalan svet. Niko te ne prisiljava da igraš Evropu, već samo da se poštuju pravila, što nismo činili i to je rezultat ove odluke“.  

Izabrane vesti

Dugodogišnji član FIFA i UEFA dodaje da je za Srbiju bolje da ne razmišlja o žalbi.
„Žalba? Može još gore da bude, samo da se pogorša stvar. Bez obzira što se to neće svideti nekoj bratiji, Delijama ili Grobarima. UEFA nema razloga da nas kažnjava bez veze. Nemojmo da srbujemo sada na ovome. Iz ličnog iskustva znam da nas UEFA ne mrzi, to nije slučaj“, zaključio je Maravić.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dušan MaravićEvropafssreprezentativni fudbalSrbijaUEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara