"Slavlje Rakića i Avramovskog"
"Slavlje Rakića i Avramovskog"

Marakana ima novog junaka: Avramovski na debiju slomio otpor Spartaka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.08.14. | 21:25

Makedonac u igru ušao u 68. minutu i Crvenoj zvezdi doneo minimalac od 1:0

Slavlje Rakića i AvramovskogDržao se Spartak, držao celih 349 minuta prvenstvene trke, ali je Budimir Janošević konačno poklekao pred Danielom Avramovskim, makedonskim vezistom koji je ovog leta stigao u srpski fudbal i na debiju u dresu Crvene zvezde razgalio 12.560 navijača u Ljutice Bogdana. Pogotkom u 78. minutu utakmice četvrtog kola Superlige 19-godišnji fudbaler doneo je Zvezdi mir pred dvonedeljnu pauzu zbog reprezentativnih akcija.

Potpuno zaslužen s obzirom na to da je Spartak, osim u prvih 15 minuta meča kada je pokušao da iznenadi favorizovanog domaćina, maltene sav preostali tok utakmice proveo na svojoj polovini terena. Braneći se, ovaj put neuspešno.

Izabrane vesti

Jer, gol je visio u vazduhu i mnogo pre no što je Avramovski pogodio. Ali, upravo je Avramovski razmrdao ekipu kada je u 68. minutu na terenu zamenio mladog Mihaila Ristića. Posle njegovih centaršuteva prečke su pogađali Luka Jović i Nikola Mijailović, Đorđe Rakić uzdrmao je stativu.

Nije moglo tako celo veče.

U 78. minutu Jović je jednu dugu loptu prosledio do Rakića, ovaj je spustio na nogu Avramovskog, šut iz prve, a lopta je na putu ka golu zakačila Iliju Radovića i prevarila večeras odličnog Budimira Janoševića, koji je prethodno nekoliko puta Subotičane spasao sigurnog gola.

Pet minuta kasnije Spartak je imao odličnu priliku da se vrati u život. Andrej Mrkela uputio je savršen centaršut sa desnog krila, Novica Maksimović je bio najviši u skoku, Predrag Rajković je već bio savladan, ali – stativa! I to je bilo sve od Spartaka.

Crvena zvezda posle četiri kola ima maksimalnih 12 bodova. I ono što navijače dodatno raduje – vezistu koji je pokazao da zna lopte. Ime mu je Daniel Avramovski. Posle utakmice sa Spartakom 19-godišnji Makedonac deluje kao prvi favorit da nasledi Nenada Milijaša na mestu Zvezdinog plejmejkera.

CRVENA ZVEZDA – SPARTAK 1:0 (0:0)
/Avramovski 79/

 

Stadion: Crvene zvezde;
Gledalaca: 12.560;
Sudija: Milorad Milićević;

Crvena zvezda: Rajković – Petković, Pavićević, Lazić, Mijailović – Kovačević, Ristić (od 68’ Avramovski)  – Pečnik, Savićević (od 50’ Jović), Gavrić (od 74’ Despotović) – Rakić;

Napredak: Janošević – Farkaš, Radović, Antonić, Milošević (od 62’ Dukić) – Balabanović, Kovačević – Jondić (od 74’ Mrkela), Plavšić (od 51’ Maksimović), Trobica, Milić.

SUPERLIGA, 4. kolo:

Radnički Kragujevac – Borac Čačak 0:1 (0:0)
/Milojević 72/

Mladost Lučani – Napredak 2:1 (1:0)
/Jovanović 24, Milosavljević 84 – Bajić 82/

Radnički Niš – Donji Srem 0:1 (0:1)
/Beljić 41/

Čukarički – Voždovac 2:0 (1:0)
/S. Srnić 17, Matić 73/

Crvena zvezda – Spartak 1:0 (0:0)
/Avramovski 78 /

Nedelja:

17.00: Rad – Partizan
17.00: OFK Beograd – Novi Pazar
19.00: Jagodina - Vojvodina

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Budimir JanoševićFK Crvena zvezdaDaniel AvramovskiSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara