"Maradona"
"Maradona"

Maradona kritikuje redom, potkačio i Mažića: Naseo si, nisi morao da sviraš penal za Nemačku

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.06.14. | 16:22

„Tomas Miler nema mišiće, Pepe se ponašao budalasto, a Del Boske mora da uvede Kokea“, ističe legendarni as

MaradonaPrvi krug Mundijala je okončan, polako se naziru glavni kandidati za titulu, a uoči mečeva drugog kola sud o premijernoj rundi na Prvenstvu sveta u Brazilu dao je i legendarni as Dijego Armando Maradona.

Čuveni Argentinac je izdvojio pobedu Nemačke nad Portugalijom (4:0) kao najjači utisak dosadašnjeg toka prvenstva, a u analizi te utakmice nije propustio priliku da „potkači“ skoro sve aktere. Bez ustručavanja je kritikovao i strelca het-trika za Pancere Tomasa Milera, neshvatljiv potez Pepea, ali i srpskog arbitra Milorada Mažića zbog odluke da dosudi jedanaesterac za ekipu Joakima Leva, vredan vođstva i kasnije pobede.
Tomas Miler je fudbaler koji nema mišiće, ali je razbio Portugalce na sastavne delove“, slikovito je dočarao Maradona.

Izabrane vesti

I propisno se iznervirao zbog crvenog kartona Pepea.
Bilo je smešno videti ga kako se ponaša budalasto. Tačno je da je Miler glumačku rolu odigrao do perfekcije, ali apsolutno nije bilo potrebe da Pepe to uradi. Do izražaja je došao njegov neprofesionalizam, praktično je uništio nade Portugalaca da mogu da se vrate u meč“.

Trenutak kad je Mažić dosudio penal za NemačkuMaradona ne osporava pobedu Nemaca, ali se ne slaže sa načinom na koji su utabali put ka tri boda:
Penal iz kog su poveli prestrogo je dosuđen (pogledajte tu situaciju). Tačno je da je Žoao Pereira faulirao Marija Gecea, ali je i vezista Bajerna učinio da srpski sudija Milorad Mažić nasedne na trik i pokaže na belu tačku. No, to ne umanjuje pobedu Pancera. Bili su superiorni. Kao i uvek“.

Prema opštoj oceni, najveće razočaranje dosadašnjeg toka Mundijala su Španci, koji večeras protiv Čilea imaju šansu za popravni.
„Del Boske mora da promeni strategiju i pruži šansu igračima poput Kokea. Ovo je za Španiju situacija „pobedi ili umri“. Čak i ako odigraju nerešeno, Španci mogu da prođu grupu, ako pobede Australiju velikom razlikom, a Čile pretrpi ubedljiv poraz od Holanđana u poslednjoj rundi“, zaključio je Maradona.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalPortugalNemackaMilorad Mažićmeđunarodni fudbalDijego MaradonaBrazil2014GBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara